Thierry Coenen. 

Thierry Coenen. © rr

Minderjarige verdachten van grijpdiefstal gearresteerd dankzij alerte getuige

Lier -

De twee minderjarigen die woensdag in Lier een handtas van een oudere vrouw haar arm hadden gerukt, konden vlug nadien gearresteerd worden door een alerte getuige. “Ik ben vooral blij dat deze dame haar bezittingen terug heeft”, reageert Thierry Coenen.

Chris Van Rompaey

LEES OOK. Jongens van amper 13 en 14 jaar oud trekken handtas uit handen van vrouw (70), maar worden snel gevat

Lierenaar Thierry Coenen werkt als makelaar bij VB Partners Immobiliën. “Ik had woensdagnamiddag een afspraak met een klant en stond geparkeerd op parking Wallenhof. “Zoals altijd was ik wat te vroeg en zat ik dus nog even in mijn auto te wachten toen ik plots twee jongeren zenuwachtig richting mijn auto zag lopen. Ik heb ze zowat vijf keer heen en weer zien lopen en kon ze dus heel goed zien. Op een bepaald moment gooiden ze hun skateboard over de draad op de stadsvesten en sprongen ze er vervolgens ook over.”

“Enkele minuten later arriveerden enkele combi’s. Ik had de link snel gelegd. Ik heb vervolgens de politie een zeer accurate omschrijving van die twee jongeren kunnen geven. Op dat moment beschikte de politie zelf nog over geen beschrijving van hen. Ik ben vooral blij dat het slachtoffer haar bezittingen terug heeft. Verder ben ik tevreden over het feit dat ik blijkbaar een goede daad heb verricht”, zegt Thierry Coenen.

De brutale diefstal van de handtas van de 70-jarige vrouw vond woensdag plaats in de Anton Bergmannlaan in Lier. Dankzij de goede persoonsbeschrijving van de boefjes (13 en 14 jaar) kon de politie de twee verdachten arresteren aan het ‘konijneneiland’ tegenover de Sionsvest. Ze werden voorgeleid bij de jeugdrechter. Die besliste in de loop van donderdag om de gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen te treffen.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio