©  AFP

Alison Van Uytvanck ontmoet Spaanse qualifier in eerste ronde Australian Open

Alison Van Uytvanck (WTA 56) ontmoet in de eerste ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat komende maandag van start gaat in Melbourne, de Spaanse kwalificatiespeelster Cristina Bucsa (WTA 160).

Bron: BELGA

De organisatoren van de Australian Open hebben het speelschema aangevuld met de namen van de kwalificatiespeelsters die konden oprukken tot de hoofdtabel, zoals Bucsa. De Spaanse heeft de 27-jarige Belgische nummer 2 nog nooit eerder ontmoet op het circuit.

Bij de vrouwen is Elise Mertens (WTA 20) de hoogstgeplaatste Belgische. Mertens, het 19e reekshoofd Down Under, treft in de eerste ronde Vera Zvonareva (WTA 85). De 37-jarige Russin was in een ver verleden nog nummer 2 ter wereld en haalde onder meer de finale op Wimbledon en de US Open. Greet Minnen (WTA 84) kijkt de Roemeense Jacqueline Cristian (WTA 73) in de ogen. Kirsten Fipkens (WTA 206) treft de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA 35). Maryna Zanevska (WTA 81) tot slot strijdt om een plaats in de tweede ronde met de Sloveense Kaja Juvan (WTA 86).

Bij de mannen is David Goffin (ATP 45) de enige Belg op de hoofdtabel. Hij ontmoet in de eerste ronde de Brit Daniel Evans (ATP 26).

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio