© Theo Derkinderen

Gasleiding geraakt tijdens graafwerken: honderden leerlingen Groenlaar geëvacueerd

Reet -

De school Groenlaar in de Predikherenhoevestraat in Reet (Rumst) is vrijdagnamiddag in allerijl ontruimd nadat er bij graafwerken een gasleiding was geraakt. Honderden leerlingen werden naar een andere site van de school voor buitengewoon onderwijs gebracht.

Op de site van Groenlaar in de Predikherenhoevestraat worden momenteel verbouwingswerken uitgevoerd. Op een van de terreinen was een aannemer bezig met graafwerken en raakte daarbij een gasleiding. De school nam daarop geen enkel risico en besliste om de aanwezige leerlingen - er is sprake van bijna 800 leerlingen - te ontruimen. “Die werden naar de site van dezelfde school in de vlakbij gelegen Rozenlaan overgebracht. De evacuatie verliep zeer vlot”, zegt Joris Van Camp van de lokale politiezone Rupel. “Omdat er sprake was van een gaslek en omdat het toch om heel wat leerlingen ging, werd de Predikherenhoevestraat afgesloten voor het doorgaand verkeer.”

Medewerkers van de gasmaatschappij draaien de gastoevoer dicht 

Medewerkers van de gasmaatschappij draaien de gastoevoer dicht ©   Theo Derkinderen

“Het gaslek situeerde zich op een plaats waar een kraan werkzaamheden had uitgevoerd. De beschadigde gasleiding was moeilijk terug te vinden omdat er al grond en zand over lag. Daarom is er in samenwerking met de gasmaatschappij beslist om de gastoevoer af te sluiten. Na een klein uurtje zijn we daarin geslaagd en was alle gevaar geweken”, pikt brandweerofficier Jurgen Hellemans van brandweerzone Rivierenland in.

Alleen de school werd ontruimd. Voor de woningen in de buurt bleek een ontruiming niet noodzakelijk te zijn. Uiteindelijk bleek de getroffen gasleiding een lagedrukleiding te zijn.

Toen het gevaar geweken was, mochten alle leerlingen terugkeren naar hun school. Daar werden ze door hun ouders opgehaald of konden ze op de bussen stappen die hen naar huis moesten brengen. tdk

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio