De nieuwe Hoogmolenbrug ligt nog heel even op het droge. 

De nieuwe Hoogmolenbrug ligt nog heel even op het droge. © JAA

Nieuwe Hoogmolenbrug wordt op landhoofden getild: weekend lang geen autoverkeer langs Albertkanaal

Schoten/Wijnegem/Deurne -

De nieuwe Hoogmolenbrug wordt dit weekend vanop de waterkant naar het Albertkanaal verplaatst en op haar plaats gezet op de nieuwe landhoofden. Daardoor zal er geen autoverkeer mogelijk zijn op de Metropoolstraat vanaf zaterdagochtend 15 januari 6.00 u tot en met maandagochtend 17 januari 7.00 u


 

 © JAA

De Metropoolstraat wordt volledig afgesloten tussen Kruiningenstraat en de Hoogmolendijk. Het autoverkeer vanuit Schoten volgt een omleiding via Eethuisstraat – Calesbergdreef - Bredabaan - Straalstraat (Brug van den Azijn). Verkeer vanuit Wijnegem en Schilde neemt de Bisschoppenhoflaan. Fietsverkeer kan de werken passeren via Braamstraat – gemeentepark - Liebiglaan - Kruiningenstraat.

De eenrichtingssituatie in de Metropoolstraat tussen Straalstraat en Kruiningenstraat wordt opgeheven. Het verkeer kan vanaf vrijdagavond 4 januari opnieuw in beide richtingen passeren.

De volgende maanden wordt gewerkt aan de aansluiting van de brug op de bestaande infrastructuur zodat vanaf mei 2022 in gebruik genomen kan worden door auto’s, vrachtwagens en fietsers.(jaa )

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio