In de Pastoriestraat komt er een pleintje aan de kerk. 

In de Pastoriestraat komt er een pleintje aan de kerk. © Chris Van Rompaey

Lier steekt de schop volop in de grond

Lier -

In Lier zijn deze week op verscheidene locaties een reeks werkzaamheden en voorbereidende werken in gang getrapt. “De ‘schop in de grond’ wordt zo steeds concreter”, zegt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

Chris Van Rompaey

“Zowel in Pastoriestraat, Berlarij als in Hofstraat (vanaf eind januari) wordt er gewerkt om een comfortabel nieuw wegdek en degelijke riolering mogelijk te maken. We kondigden eerder al aan dat we deze bestuursperiode 22 miljoen euro willen investeren in nieuwe straten, pleinen, fietspaden en riolen. Dit jaar gaat het in elk geval een versnelling hoger. Daarmee wordt de ‘schop in de grond’ steeds concreter”, aldus schepen Wollants.

“Voor de Hofstraat gaat het om een investering van 392.658 euro met woonerf, parkeerplaatsen en fietsenstallingen en gaat aannemer Rega Infra uit Malle eind januari aan de slag. De Pastoriestraat wordt heraangelegd door Bruggeman-Maas uit Antwerpen voor een bedrag van 872.808 euro. Die straat leggen we helemaal heraan met een nieuw pleintje ter hoogte van de kerk. In de Berlarij gaan eerst de nutsmaatschappijen voorbereidend aan de slag om een volledige heraanleg mogelijk te maken. Die definitieve werken volgen dan nadat de nodige nutsleidingen op hun plek liggen.”

“De nodige voorbereidingen zorgen ervoor dat er heel wat straten aan bod kunnen komen nu. In februari moeten de nutswerken starten voor het nieuwe fietspad van de Aarschotsesteenweg. Na de zomer plannen we Schollebeekstraat en Fortweg in, maar ook voor Maanstraat, Sterrenstraat, Komeetstraat en Hemelplein willen we binnenkort een datum kunnen inplannen”, zegt schepen Wollants.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio