Scheve verkeersborden op kruispunt Sint-Job rechtzetten is een taak voor het Agentschap Wegen en Verkeer. 

Scheve verkeersborden op kruispunt Sint-Job rechtzetten is een taak voor het Agentschap Wegen en Verkeer. © Elke Lamens

Schepen Openbare Werken: “Herstellen verkeersborden duurt een tot vier weken”

Brecht -

Raadslid Ilse De Beuckelaer (Onafhankelijk) vroeg op de jongste gemeenteraad of beschadigde verkeersborden niet sneller hersteld kunnen worden. Ze verwees daarbij naar het scheve bord op het kruispunt in Sint-Job. “Dat is een bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer”, antwoordde schepen Daan De Veuster (CD&V).

“Op het kruispunt van Sint-Job staat een van de verkeersborden al geruime tijd grandioos scheef na een ongeval eind vorig jaar. Aan de afrit van de E19 heeft er zelfs een bord langdurig op de grond gelegen, pas na ettelijke maanden werd dit probleem opgelost. Hoe komt het dat er hier niet sneller wordt ingegrepen?”, vroeg De Beuckelaer zich af.

“Het herstellen van borden langs gewestwegen zoals het kruispunt van Sint-Job en het afrittencomplex van de E19 behoort tot het beheer van AWV. Wij beheren gemeentewegen”, verduidelijkte schepen van Openbare Werken Daan De Veuster.

Meldingen

“De meeste verkeersborden hebben we in voorraad en kunnen we veelal binnen enkele dagen tot een week herstellen. Meldingen daarvoor komen binnen via inwoners, onze eigen diensten of soms via de politie. We vragen onze medewerkers van de technische diensten om hier permanent oog voor te hebben. Meldingen over niet-gemeentelijke borden, geven we door aan AWV.”

“Borden die een specifieke kmo-zone aanduiden, hebben we veelal niet op stock. Die moeten speciaal gemaakt worden. Dergelijke bestellingen proberen we te bundelen. Anders betalen we tot vijf keer meer voor één bord. We spreken gemiddeld over een termijn van drie tot vier weken voor de herstelling kan worden uitgevoerd.”

“Het college heeft recent nog de opdracht gegeven aan de wegendienst om verkeersborden langs gemeentewegen, die bijvoorbeeld verkleurd zijn door het zonlicht, te vervangen”, gaf De Veuster nog mee.

 (ella)

Vastgoed

Jobs in de regio