© ATV

Antwerps Reuzenrad tegen zaterdag helemaal afgebroken: “Tot binnenkort, wij komen graag terug!”

The View Antwerpen, het reuzenrad dat ondertussen 14 maanden onafgebroken aan het Antwerpse Steenplein staat, is tegen zaterdagavond helemaal afgebroken. De vrachtwagens rijden af en aan met de losgevezen onderdelen en de constructie gaat overwinteren in een hangar in Beveren. “Na de winter willen we er weer staan. Op dezelfde plek. Als het kan.”

Paul Hendrickx

Door alle coronaperikelen stond het rad vorig jaar maandenlang roerloos op de kaaien. Pas in mei kwam er weer beweging in, de opbouw dateerde al van oktober 2020. Omdat het ook serieus wat kost om af te breken, gaf de stad toelating aan eigenaar René Bufkens om gewoon te blijven. Bij de versoepelingen mochten de gondels weer de lucht in, zij het met minder mensen tegelijk, en zo werd het toch nog een publiekstrekker. Tijdens de voorbije eindejaarsperiode zelfs een grote publiekstrekker, met lange wachtrijen. “Wij zijn de Nederlanders dankbaar”, lacht Bufkens droog. Hij gaat na de afbraak van de drukke tijd bekomen met een vakantie van tien dagen in de Franse bergen.

 

 ©  Patrick De Roo

“We hebben die hele tijd van onzekerheden een goede relatie gehad met de Antwerpse diensten. Ik moet die mensen een pluim geven”, gaat hij verder. Vooral dat hij de hele winter 2021 mocht blijven staan, was een opsteker. “Nog een keer overwinteren zat er niet in omdat de kaaien hier open moeten in het kader van de werkzaamheden aan de cruiseterminal. Opkramen was dus de enige optie. Maar tegen april wil ik terug zijn. Zekerheid daarover heb ik nog niet. Maar een volgende zomer aan de Schelde zie ik zeker zitten, hier zijn we graag.”

Maar eerst dus een paar rustige maanden. “Die benut ik vooral om alle onderdelen te reviseren en de attractie in topvorm te houden. Daarvoor heb ik een hangar in het Pareinpark in Beveren.”

René Bufkens. 

René Bufkens. ©  Wim Hendrix

Het rad werd een populaire selfie-plek aan het Steenplein.  

Het rad werd een populaire selfie-plek aan het Steenplein.  ©  Victoriano Moreno

 

 ©  Patrick De Roo

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio