©  BELGA

Pro League stelt OHL - Malinwa niet uit, KV beraadt zich om niet te spelen: “Dit kunnen we niet aanvaarden”

OHL - KV Mechelen van zaterdag 15 januari zal dan toch doorgaan, ondanks het feit dat Malinwa om uitstel vroeg bij de Pro League. KV kampt met een coronagolf en zit met twee besmette doelmannen -waaronder titularis Gaëtan Coucke. De Pro League oordeelt nu dat KV niet aan de voorwaarden voldoet, want het beschouwt derde doelman Maxime Wenssens (20) niet als A-kernspeler.

havg, thst

Een flinke domper voor KV Mechelen, dat het zonder Gaëtan Coucke en derde doelman Maxime Wenssens moet doen. Beide keepers hebben een positieve coronatest afgelegd en moeten volgens de protocollen van de Pro League in quarantaine. Yannick Thoelen, dit seizoen de vaste invaller van Coucke, kan wel spelen. Hij is nog maar net uit quarantaine.

Om uitstel vragen bij de Pro League kan volgens het nieuwe protocol “vanaf 7 positieve cases in de spelerskern (Squad Size List A en minstens 30% van de totale speeltijd gespeeld) 2 doelmannen van de Squad Size Limit List A, waarvan de doelman met de meeste speelminuten.”

“Toch telt de positieve test van Maxime Wenssens niet mee om uitstel te vragen”, laat KV weten. “De kalendercommissie beschouwt Maxime als een U21-doelman. Indien Maxime één jaar ouder zou zijn, was de wedstrijd wél uitgesteld. Terwijl het idee achter deze regel was: 2 van je 3 A-kerndoelmannen positief? Dan verplaatsen we de wedstrijd. Een nuance in het reglement wordt strikt geïnterpreteerd terwijl er niet naar de geest wordt gehandeld”, is geel-rood teleurgesteld in de gang van zaken.

Statement door niet te spelen?

Frank Lagast, de CEO van KV Mechelen, denkt erover na om een statement te maken: “Hoe jammer ook, wij beraden ons om de wedstrijd morgen niet te spelen. Spelers, staf en club kunnen dit niet aanvaarden. We hopen dat de kalendercommissie ons tegemoetkomt en de geest van de regel die werd goedgekeurd door de volledige Algemene Vergadering respecteert.”

KV Mechelen roept vanavond de Raad van Bestuur samen om te beslissen of er morgen gespeeld wordt tegen Oud-Heverlee Leuven of niet. De spelers en de staf zijn voorstander om niet te spelen, maar het is het bestuur dat de knoop zal doorhakken. Trekt KV niet naar Vlaams-Brabant, dan volgt er een forfaitnederlaag (5-0).

Lagast gaf ook te kennen dat de club voorlopig geen juridische stappen zal ondernemen. “Wat wint het ​ Belgisch voetbal ​en de gezondheid van de spelers hierbij? Ik ben zeer ontgoocheld in deze beslissing. We stellen ons steeds constructief op om naar een consensus binnen de Pro League te streven en dan krijg je dit.”

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio