Op het dak van de zorgcampus komen 623 zonnepanelen. 

Op het dak van de zorgcampus komen 623 zonnepanelen. © rr

Inwoners kunnen mee voordeel halen uit zonnepanelen op dak Stede Akkers

Hoogstraten -

Het stadsbestuur van Hoogstraten laat 623 zonnepanelen leggen op het dak van zorgcampus Stede Akkers. De energie die ze leveren, komt overeen met het jaargebruik van 53 gezinnen. Met de aankoop van aandelen kunnen inwoners participeren en delen in de winst.

Ronny van den Ackerveken

De zonnepanelen zorgen vanaf eind deze maand voor stroom in de gebouwen op de zorgcampus, zoals het woonzorgcentrum en het lokaal dienstencentrum. Ook aan het net wordt elektriciteit geleverd. “Zo kunnen we jaarlijks 61 ton minder CO₂ uitstoten”, zegt schepen van Klimaat Michel Jansen (N-VA). “Het is een volgende stap in de verduurzaming van Hoogstraten. De komende jaren investeert de stad ook in andere duurzame klimaatprojecten.”

Voor de plaatsing van de panelen werkt het stadsbestuur samen met de Kempense burgercoöperatie Campina Energie. Die stelde een financieel plan op voor de installatie van de zonnepanelen op de zorgcampus. Inwoners van Hoogstraten krijgen de kans om via de aankoop van aandelen te participeren en te delen in de winst. Daarvoor organiseert Campina Energie een kapitaalsoproep voor een bedrag van 200.000 euro.

“Inwoners die samen investeren in hernieuwbare energie-installaties in hun nabije omgeving realiseren een direct voordeel voor hun stad, het klimaat en de eigen portemonnee. Dat is pas echte klimaatactie”, aldus voorzitter Jef Van Eyck van Campina Energie.

Campina Energie en de stad Hoogstraten organiseren een digitale infosessie op donderdag 3 februari om 20u. Daar wordt uitgelegd hoe inwoners kunnen participeren, wat daarvoor de voorwaarden zijn en welke resultaten een investering kan opleveren.

Inschrijven voor de infosessie : www.hoogstraten.be/infomoment-PV-zonnepanelen
Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio