Café Belle Vue staat sinds half december gesloten. 

Café Belle Vue staat sinds half december gesloten. © jw

‘Mannen van Waarloos’ willen Reets dorpscafé heropenen

Reet, Waarloos -

Het ooit erg populaire café Belle Vue aan het Koningin Astridplein is al weken gesloten. Bert Verbessem en Thomas Dumortier ondertekenden deze week de overeenkomst met drankenhandel AsterX, de eigenaar van het pand, om de zaak (tijdelijk) te heropenen.

 

Bert Verbessem (48) en Thomas Dumortier (30) plaatsten donderdag hun handtekening onder het contract om het komende anderhalf jaar het Reetse café Belle Vue te heropenen. Half december sloot voormalig eigenaar en uitbater Walter De Bie (62) de deuren van deze ooit erg populaire zaak aan het Koningin Astridplein.

De klanten dronken er vorig jaar nog een laatste pint.

De klanten dronken er vorig jaar nog een laatste pint. © jw

In een ver verleden telde het Reetse dorpscentrum een ontelbaar aantal cafés. Maar ondertussen bleef in de schaduw van de kerk alleen nog café Belle Vue over. Het kwam in handen van drankenhandel AsterX van de groep Devrieze die belangrijke plannen met het pand heeft.

“We hebben bij het gemeentebestuur inderdaad een voorstel ingediend om het te verbouwen”, zegt Jan Devrieze. “Op de bovenverdieping zouden appartementswoningen komen. Maar op het gelijkvloers blijft zeker een café. Mogelijk komt daar ook nog een taverne of restaurant bij. Het naastliggende pand waar momenteel Begrafenissen Leslie De Laet is, zit immers bij in die verbouwing.”

Eerst bouwen in de Eikenstraat

“Bij die verbouwing is ook een pand in de Eikenstraat naast de broodzaak ’t Boke betrokken. Ook daar plannen we met onze immo-afdeling de bouw van appartementen waar dan op de benedenverdieping Leslie De Laet terecht kan. Volgende maand starten daar de werken die een tot anderhalf jaar zullen duren.”

De open ruimte in de Eikenstraat moet eerst volgebouwd zijn.

De open ruimte in de Eikenstraat moet eerst volgebouwd zijn. © jw

Bij AsterX hoopte men café Belle Vue te kunnen heropenen. Na diverse gesprekken met mogelijke uitbaters werd donderdag een akkoord bereikt met Bert Verbessem en zijn kompaan Thomas Dumortier uit Waarloos (Kontich). Afgesproken werd dat zij tot aan de verbouwing ervan de zaak zullen uitbaten. Na de werken krijgen zij als eersten de mogelijkheid om in de nieuwe Belle Vue te kunnen werken.

Café op 14 februari terug open

“Thomas was al een tijdje op zoek om in zijn eigen zaak te staan”, zegt Bert die vooral de administratie zal beheren. “Hij kent het klappen van de zweep want hij werkte in het verleden reeds in de tavernes aan het zwembad in Aartselaar, in het Brouwershuis in Waarloos en tot voor kort in Café Café in Aartselaar.”

“We hebben bij het gemeentebestuur onze vergunningsaanvraag ingediend. Als alles goed zit, denken we dat op 14 februari de klanten opnieuw in hun vertrouwd café terecht zullen kunnen. Schrijf maar dat de mannen van Waarloos het Reets’ dorpscafé zullen heropenen.”  (Jef Wijckmans)

Vastgoed

Jobs in de regio