Woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in de Boudewijnstraat in Beerse. 

Woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in de Boudewijnstraat in Beerse. © RR

Bezoekregeling in woonzorgcentrum wijzigt

Beerse -

Het lokaal bestuur van Beerse heeft de bezoekregeling in het woonzorgcentrum en het lokaal dienstencentrum aangepast omdat de Omikronvariant het aantal besmettingen in de hoogte jaagt.

In het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in de Boudewijnstraat zijn per kamer slechts twee bezoekers die niet tot hetzelfde huishouden behoren, toegelaten. Alle bezoekers, ook kinderen jongeren dan twaalf jaar, moeten een mondmasker dragen en de handen ontsmetten. “Zorg voor een goede ventilatie tijdens je bezoek en zet bij voorkeur een raam open of op kiepstand”, luidt de uitleg van het lokaal bestuur. “Bezoekers kunnen gebruikmaken van het toilet in De Welkom. Je kan elke dag in de cafetaria terecht van 13.30 tot 16.30u na vertoon van een Covid Safe Ticket.”

Bezoekers die positief getest werden, kunnen vanaf de test of start van de symptomen minimaal tien dagen niet op bezoek komen. Ook alle bezoekers kunnen na een hoogrisicocontact tien dagen niet over de vloer komen. “Als een bewoner getest wordt, kan hij of zij tijdelijk geen bezoek ontvangen tot het testresultaat gekend is”, zegt de gemeente. “De serviceflats volgen de richtlijnen van de algemene samenleving. Je draagt daar verplicht een mondmasker in de algemene ruimtes en gangen.” (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio