Véronique Aertssen van Cermo Curves met Kelly Van Beylen van Cermo Concept bij een grotere bruidsjurk in de winkel in Zoersel.  

Véronique Aertssen van Cermo Curves met Kelly Van Beylen van Cermo Concept bij een grotere bruidsjurk in de winkel in Zoersel.  ©  kma

Bruidswinkel richt zich op grotere maten: “Jurken van maat 46 tot 62 voor ‘curvy’ bruiden in alle stijlen”

Zoersel -

Met Cermo Curves heeft Véronique Aertssen (38) in Zoersel een bruidsmodewinkel gestart speciaal gericht op de grotere maten. Haar zaak is ondergebracht bij Cermo Concept, de bekende bruidsmode- en suitekledingzaak van Kelly Van Beylen die negen jaar geleden op de Rodendijk neerstreek. “Nu zoeken volslanke dames vaak hun toevlucht tot Nederland of moeten ze zich beperken tot de klassieke jurken. Hier kunnen ze tussen alle stijlen kiezen van maat 46 tot maat 62.”

Kristin Matthyssen

De naam Cermo Curves verwijst naar ‘curvy’ dames die niet over een maatje 36 beschikken maar wat rondere vormen hebben. Sinds Kim Kardashian haar eigen sexy ‘curvy’ mag zijn, hebben veel meer vrouwen vrede met hun vrouwelijke peer-, appel-, cello- of zandlopervorm. Brede schouders, volle borsten of ronde billen en dijen zijn ook mooi.

“Met curvy vormen is niks mis”, vindt Véronique Aertssen (38). “Er zijn ook meer grotere vrouwen dan vroeger, waardoor je automatisch al in de grotere maten zit. In Nederland - waar de dames al langer groter zijn - is er wel enig aanbod. Maar hier in België beperkt de bruidsmode voor volslanke dames zich veelal tot de klassieke A-lijnen. Terwijl er ook een groot aanbod bestaat in de grote maten in alle stijlen, van prinsessenjapons tot de trendy bohemianjurken.”

Elke bruid moet kunnen schitteren in haar droomjurk. 

Elke bruid moet kunnen schitteren in haar droomjurk. ©  Cermo Curves

Cermo Curves begint vanaf maat 46. Véronique trekt mee in het ruim pand van Cermo Concept, de bekende winkel van bruidmode en suitekleding van Kelly Van Beylen (43) op de Rodendijk in Zoersel. Cermo Concept (Cermo staat voor ceremoniële kleding, red.) bestaat al van in de jaren veertig van vorige eeuw en begon destijds in Turnhout als hoedenwinkel. “Vier generaties deden deze zaak al vóór mij”, vertelt Kelly.

Cermo Curves werkt liefst met Belgische fabrikanten. 

Cermo Curves werkt liefst met Belgische fabrikanten. ©  Cermo Curves

“Negen jaar geleden trokken we naar dit nieuw, ruim pand in Zoersel. Toen Véronique haar idee over een bruidswinkel voor grotere maten ontvouwde, was ik meteen enthousiast”, zegt Kelly. “Want ik merk ook dat er bij de jongere generatie meer volslanke meisjes zijn. Als je dan aan het passen bent en je jurk staat ergens wat open, is dat niet zo aangenaam. Een paservaring moet altijd positief zijn. Daarom dat Cermo Curves exclusieve paservaringen inlast waarbij grotere bruiden bijvoorbeeld avondafspraken of privé-afspraken kunnen inplannen.”

Elke bruid moet kunnen schitteren. 

Elke bruid moet kunnen schitteren. ©  Cermo Curves

Niet enkel de bruidsjurken, ook de lingerie en bijhorende accessoires zijn bij Cermo Curves allemaal in de grotere maten beschikbaar. “Je droomjurk kiezen moet een aangename ervaring van begin tot einde zijn. Ook de lgbt (lesbian, gay, bisexual en transgender)-gemeenschap is welkom”, laat Véronique weten.

Dankzij de synergie kan Cermo Curves beroep doen op het ervaren eigen naaiatelier van Cermo Concept. Elke jurk kan zo tot in de details worden afgewerkt, desnoods zelfs helemaal op maat.

Ook alle accessoires voor een perfect feest zijn beschikbaar.  

Ook alle accessoires voor een perfect feest zijn beschikbaar.  ©  kma

Ook alle accessoires zijn beschikbaar.  

Ook alle accessoires zijn beschikbaar.  © kma 

Omdat ze bij voorkeur met Antwerpse, Belgische en bij uitbreiding Europese fabrikanten werken - Spanje blijft het gidsland in de bruidsmode - is er altijd leverzekerheid. Geen door corona getroffen Chinees kantatelier of gekapseisd schip dat voor maandenlange vertragingen kan zorgen. “En corona of niet: koppels blijven trouwen”, stellen Véronique en Kelly tevreden vast.

www.cermocurves.be

Véronique Aertssen van Cermo Curves en Kelly Van Beylen van Cermo Concept. 

Véronique Aertssen van Cermo Curves en Kelly Van Beylen van Cermo Concept. ©  kma

Vastgoed

Jobs in de regio