Met een feestelijk moment stoppen de leerlingen op de speelplaats de eerste plantjes in de grond. © rr

Regenboogschool kleurt meer groen

Hemiksem -

In gemeentelijke basisschool De Regenboog aan de Provinciale steenweg is de aanzet gegeven om de speelplaatsen te ontharden en vergroenen en uit te groeien tot MOS-school. De eerste plantjes gingen er de grond in.

Onder impuls van het MOS-project van de Vlaamse overheid (Milieuzorg op School) worden zowel de speelplaats van de lagere school als de kleuters onder handen genomen. “Samen met de kinderen zijn we op zoek gegaan naar wat ze graag zouden verwezenlijkt zien”, vertelt Sarah Utsi van de MOS-werkrgroep. “Elke klas maakte tekeningen en collages met hun wensen en dromen. Helaas zijn we enigszins wel beknot in mogelijkheden omdat er heel wat buizen en leidingen onder de speelplaats blijken te lopen. Niettemin hebben we getracht het maximum eruit te halen.”

“Op de speelplaats van de lagere school is - met dank aan het gemeentepersoneel voor het graafwerk - een deel onthard om er een haag met vier verschillende soorten struiken aan te planten. In totaal gaat het om 180 plantjes. Er komen ook nog twee bomen bij. Daarnaast wordt met afscheidingen een aantal rustige hoekjes gecreëerd.”

Later komt ook de kleuterspeelplaats aan de beurt. In het voorjaar wordt er een wilgentunnel gebouwd en er komen ook nog een voelmuur en een heuvel om onder door te kruipen.

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners