Elisabeth Joris (DBM, schepen voor sport in Malle), Elke Van Echelpoel (AC Dal), Nancy Van Der Schoot (AC Dal), Olivier Rul (Open Vld, schepen voor sport in Zoersel) 

Elisabeth Joris (DBM, schepen voor sport in Malle), Elke Van Echelpoel (AC Dal), Nancy Van Der Schoot (AC Dal), Olivier Rul (Open Vld, schepen voor sport in Zoersel) ©  gemeente Malle en Zoersel

In drie maanden tijd vijf kilometer aan een stuk leren joggen onder begeleiding

Zoersel, Malle -

De gemeenten Malle en Zoersel starten samen een cursus Start To Run van 0 naar 5 kilometer. Ze slaan hiervoor de handen in mekaar met atletiekclub DAL uit Malle.

Kristin Matthyssen

Een betere conditie in twaalf weken. Wie wil dat nu niet? Op 14 februari start in Malle een cursus Start To Run van 0 naar 5 kilometer. Maar Start to Run komt ook naar Zoersel. De gemeentelijke sportdiensten van Malle en Zoersel slaan, samen met atletiekclub DAL, de handen in elkaar en organiseren de loopcursus Start To Run van 0 naar 5 kilometer.

In groep en onder begeleiding werken de deelnemers aan hun conditie zodat ze na twaalf weken 5 kilometer aan één stuk kunnen lopen. Er wordt drie keer per week getraind. Op maandag en donderdag onder begeleiding om 19.30 uur op de atletiekpiste van het Mariagaarde Instituut in Malle. In het weekend werken de deelnemers nog een vrije training af, dit kan o.a. op zaterdag aan het speelplein Marcel Kiekeboe aan de Reiger in Zoersel.

Meedoen kan vanaf 15 jaar en kost 30 euro voor inwoners Malle en Zoersel of 35 euro voor niet-inwoners. Leuk om weten is dat sommige mutualiteiten een gedeelte van het inschrijvingsgeld terugbetalen. Ga dat dus zeker eens na bij uw mutualiteit.

Deze cursus wordt gegeven door gediplomeerde lesgevers jogbegeleiding van Atletiekclub DAL vzw.

Vooraf inschrijven is verplicht. Meer info of inschrijvingen:

•Dienst sport Malle, tel. 03 310 05 44, sport@malle.be of reservaties.malle.be

•Dienst onthaal Zoersel, tel. 03 298 00 00 of mail gemeente@zoersel.be of webshop.zoersel.be

Op dinsdag 25 januari organiseren de besturen een gratis infovergadering voor alle geïnteresseerden. Afspraak om 19.30 uur op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool De Horizon, Sint-Jozeflei 18 in Malle.

Vastgoed

Jobs in de regio