Michel Wens (53) tijdens zijn proces in 1999. “Van alle assisenzaken die ik gedaan heb, was deze de boeiendste”, zegt toenmalig openbaar aanklager Anne-Marie Gepts. 

Michel Wens (53) tijdens zijn proces in 1999. “Van alle assisenzaken die ik gedaan heb, was deze de boeiendste”, zegt toenmalig openbaar aanklager Anne-Marie Gepts. © Belga

Hoe huurmoordenaar Michel Wens bijna onder de radar was gebleven: “De behulpzame grijze opa was een wolf in schaapsvacht”

Een huurmoordenaar, een opdrachtgeefster en een handlanger… Het klinkt als het begin van een spannend boek, maar dit verhaal is wel degelijk waargebeurd. Kraanman Michel Wens pleegde in de jaren negentig drie perfecte moorden voor geldgewin. De rapporten van de wetsdokters hadden het over een zelfmoord en twee hartstilstanden, de lichamen waren al gecremeerd. Tot Wens werd ontmaskerd dankzij de getuigenis van een 15-jarig meisje. “Voor de buitenwereld was hij een behulpzame grijze opa, maar hij was een wolf in schaapsvacht”, aldus openbaar aanklager Anne-Marie Gepts.

Nette Loots

MEER OVER