© RTV

Veertiger pleegt tijdens jaarwisseling dertien inbraken in cafés en woningen

Mechelen -

De recherche van de politie heeft een 42-jarige Mechelaar opgepakt die tijdens de maand december en de jaarwisseling dertien inbraken heeft gepleegd in woningen en horecazaken. De onderzoeksrechter heeft de verdachte, die bekend is bij de politie, aangehouden.

Leo De Nijn

In een tijdspanne van iets meer dan een maand kregen enkele horecazaken en woningen in deelgemeente Muizen en Mechelen-centrum tijdens de jaarwisseling het bezoek van een inbreker. Bij de zes woningen en zeven cafés werden vooral deuren geforceerd, maar de man glipte soms ook door het keldergat een zaak binnen.

“Hij maakte vooral geld maar ook huisraad zoals stofzuigers, een microgolfoven en onderhoudsproducten buit. Ook drank en etenswaren werden ontvreemd. Met gestolen bankkaarten deed de verdachte kleine aankopen in Mechelen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De verdachte kwam in beeld bij de speurders dankzij camerabeelden en technische vaststellingen. Dat leidde tot de arrestatie van een 42-jarige Mechelaar. Die is voor de politiediensten bekend voor eerder gepleegde feiten.

Afgelopen woensdag voerde de recherche in opdracht van de onderzoeksrechter huiszoekingen uit. Daarbij werden gestolen goederen teruggevonden. De onderzoeksrechter heeft de veertiger aangehouden onder elektronisch toezicht.

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio