Daniel Och, de nieuwe eigenaar van het duurste penthouse in New York. 

Daniel Och, de nieuwe eigenaar van het duurste penthouse in New York. ©  Bloomberg News/ Getty Images

Appartement in hartje New York verkocht voor 190 miljoen dollar

Bijna 190 miljoen dollar voor een penthouse boven Central Park: het extreem luxevastgoed van New York breekt opnieuw records met de verkoop die donderdag onthuld werd door de Wall Street Journal.

Bron: BELGA

Het penthouse - een erg luxueus appartement op de bovenste verdieping van een flatgebouw, meestal met een dakterras - met een oppervlakte van bijna 900 vierkante meter en vier slaapkamers, bevindt zich in een wolkenkrabber in Central Park South 220, in het hartje van Manhattan.

Volgens de Wall Street Journal (WSJ) verkocht de Amerikaanse miljardair Daniel Och (61) het optrekje voor bijna 190 miljoen dollar, nadat hij het in 2019 zelf voor 93 miljoen had gekocht. Och, oprichter van Och-Ziff Capital Management, bezit nog steeds een penthouse op het nabijgelegen 15 Central Park West, dat hij in 2019 voor 57,5 miljoen dollar te koop zette. Het werd ongeveer vijf maanden geleden van de markt gehaald, volgens listing website StreetEasy.

De WSJ spreekt van een van de duurste appartementen ooit verkocht in New York. In 2019 betaalde de Amerikaanse fondsbeheerder Ken Griffin ongeveer 238 miljoen dollar voor een flat in dezelfde wolkenkrabber. Dat was een absoluut record voor een flat in de Verenigde Staten