‘Nevermind’-baby legt nieuwe klacht tegen Nirvana neer nadat vorige afgewezen werd

Spencer Elden, de ondertussen volwassen man die als baby op de cover van het iconische Nirvana-album Nevermind prijkte, legt een nieuwe klacht neer voor seksuele uitbuiting. Zijn vorige klacht werd vorige week verworpen.

Belga

Elden diende vorig jaar in augustus voor het eerst een klacht in tegen de voormalige (nog levende) leden van Nirvana, Universal Music Group en fotograaf Kirk Weddle. Hij beweert dat de foto die in 1991 voor de hoes van Nevermind gebruikt werd hem “zwaar emotioneel leed” berokkende. Volgens hem was hij als vier maanden oude baby het slachtoffer van seksuele uitbuiting en is de foto een afbeelding van kindermisbruik. “De beklaagden produceerden, bezaten en maakten bewust reclame voor commerciële kinderpornografie”, klonk het in zijn klacht.

De advocaten van Nirvana stellen dat Elden decennialang geprofiteerd heeft van zijn beroemdheid als ‘Nirvana baby’. Zo maakte hij als volwassen man een nieuwe versie van de foto en heeft hij de afbeelding op zijn borst getatoeëerd. De rechter verwierp op 3 januari de klacht, aangezien Elden niet op tijd gereageerd had op de argumenten van de advocaten van de verdediging. Hij gaf de jongeman echter ook tien dagen om een nieuwe klacht in te dienen, en dat deed hij woensdag. Elden wil een schadevergoeding van 150.000 dollar per beklaagde.

LEES OOK. 30 jaar ‘Nevermind’: hoe op Pukkelpop de legendarische foto van Kurt Cobain werd gemaakt

Vastgoed

Jobs in de regio