©  BFM

Twintiger uit Mortsel die liefdesrivaal neerstak, krijgt flinke strafvermindering in beroep

De 22-jarige Robin V.O. uit Mortsel, die twee jaar geleden een jongeman neerstak in Boechout, heeft in beroep een flinke strafvermindering gekregen. De rechters in eerste aanleg hadden hem vorig jaar tot zeven jaar cel veroordeeld voor poging tot moord. Het hof van beroep oordeelde dat de voorbedachtheid van de moord niet bewezen was en legde hem een deels voorwaardelijke celstraf van vijf jaar op voor poging tot doodslag.

Bron: Belga

LEES OOK. Zeven jaar cel voor neersteken liefdesrivaal na overspel

Robin V.O. was op 18 mei 2020 samen met een vriend naar de woning van het 21-jarige slachtoffer in Boechout getrokken. Ze belden rond 21.30u aan en vertelden de zus van het slachtoffer dat ze een pakje voor haar broer kwamen afleveren.

Toen het slachtoffer in de deuropening verscheen, gaf de beklaagde hem twee messteken in de buik en borst. Ze vluchtten weg, maar werden kort daarna gearresteerd aan een tramterminus in de buurt. Het slachtoffer liep levensbedreigende verwondingen op en werd met spoed geopereerd in het UZA in Edegem.

Robin V.O. verklaarde dat zijn vriendin hem ontrouw was geweest met het slachtoffer. De jongeman bleef er volgens hem over opscheppen, waardoor hij zich vernederd voelde. Hij was die avond naar Boechout getrokken om verhaal te halen. Robin V.O. beweerde dat het slachtoffer als eerste had uitgehaald en dat hij dan in een paniekreactie gestoken had.

Zijn advocaat had de intentie tot doden en de voorbedachtheid betwist. Het hof volgde hem alleen in dat laatste.

Vastgoed

Jobs in de regio