Carnaval Mortsel wordt weer een jaar uitgesteld. 

Carnaval Mortsel wordt weer een jaar uitgesteld. © Dirk Van de Velde

Voor derde jaar op rij geen carnavalsdriedaagse

Mortsel -

In navolging van andere steden en gemeenten heeft ook de stad Mortsel het carnavalsfeest van maart afgelast vanwege de coronapandemie. Carnavalsvereniging Karnamor heeft deze beslissing bekendgemaakt na overleg met het stadsbestuur.

Filip Spoelders

De carnavalisten van Mortsel zagen ernaar uit om de stad van 11 tot en met 13 maart in een feestroes te brengen, zeker na de geschrapte edities van 2020 en 2021. Maar voor het derde jaar op rij komt er dus geen carnaval. “We voelden de bui al hangen toen in november de verscherpte maatregelen werden aangekondigd. Het probleem is dat de deelnemers voor en na de stoet bij elkaar komen in onze hangar. Tijdens de laatste editie telde ons bal meer dan zevenhonderd bezoekers en eindigde het feest om 5u ’s morgens. Door de geldende maatregelen zouden we maximaal tweehonderd mensen mogen toelaten om dan tegen 23u al te moeten afronden. Dat is niet mogelijk”, reageert Karnamor-voorzitter Kevin Van Asch.

Op naar 2023

Een stoet zonder bal is ook geen optie. “Er mag niet te veel volk bij elkaar komen. Het gevolg is dat er geen tribune mag staan. Onze driedaagse, met stoet, zal dus naar 2023 verhuizen. We zijn uiteraard niet de enige vereniging die deze moeilijke periode moet doorkomen. Ondertussen willen we activiteiten organiseren om toch wat in beeld te blijven. Voor Valentijn verkopen we rozen en prosecco. Mogelijk kan ons paasontbijt wel doorgaan, dan zetten we gedurende twee dagen 150 personen in onze zaal.”

Vastgoed

Jobs in de regio