De Stationsberg in Sint-Katelijne-Waver 

De Stationsberg in Sint-Katelijne-Waver © Stijn Van de Sande

Verkeerscel onderzocht voorstellen om Stationsberg en kruispunt Mechelsesteenweg veiliger te maken

Sint-Katelijne-Waver -

De verkeerscel van de gemeente Sint-Katelijne-Waver onderzocht recent de verschillende voorstellen die burgers deden over de verkeersveiligheid op de Stationsberg en op de Mechelsesteenweg. Die voorstellen werden ingediend tijdens de kernraden van Elzestraat en Pasbrug-Nieuwendijk in het najaar.

In de verkeerscel zitten afgevaardigden van de politie, de gemeentelijke administratie en het lokaal bestuur. Zij onderzochten de voorstellen die ingediend werden tijdens de kernraden. “Voor de Stationsberg stelden heel wat mensen voor om een nieuwe brug te plaatsen of een fietsersbrug te realiseren. We blijven dat idee aankaarten bij Infrabel, maar het is op korte termijn niet haalbaar”, aldus het gemeentebestuur.  

“Dit voorjaar wordt de huidige ANPR-camera aan de kant van de Hertstraat wel uitgebreid met wittelijndetectie”, klinkt het. “Die technologie kan detecteren wanneer automobilisten de witte lijn negeren, bijvoorbeeld wanneer ze een fietser inhalen. We zijn mogelijk de eerste gemeente in Vlaanderen die dit zal toepassen. Daarnaast bekijken we ook of een middellijnmarkering, bijvoorbeeld via ledlampjes, interessant kan zijn.”

Kruispunt

Er werden ook een tiental suggesties ingediend om het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de Meidoornstraat en het Kriekenveld veiliger te maken. “Maar de voorstellen waren niet nieuw en bleken in het verleden al onhaalbaar of niet wenselijk. We zullen wel extra metingen en controles uitvoeren om de overdreven snelheid en het negeren van de verkeerslichten aan te pakken.” (svds)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio