©  Theo Derkinderen

Kerel die portefeuille van rechter stal, blijft aangehouden

Mechelen

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding bevestigd van de man die vorige week vrijdag de portefeuille van een rechter had gestolen in het Mechelse gerechtshof. Diezelfde dag stal hij ook een andere portefeuille, elders in het gerechtshof.

De Antwerpenaar moest vorige week voor de correctionele rechtbank in Mechelen verschijnen voor zijn mogelijke betrokkenheid in een dossier rond cybercriminaliteit. Hij gedroeg zich heel ontspannen en vroeg een uitstel in zijn zaak. Toen de rechter dat toekende, wenst hij haar nog een fijne vrijdag toe en verliet op zijn dooie gemak de rechtszaal.

Wat op dat ogenblik niemand wist, was dat de betrokkene voor negen uur ‘s ochtends al op verschillende plaatsen in het gerechtshof had rondgehangen en daarbij dus twee portefeuilles had gestolen. Waaronder die van de rechter die hem een uitstel had toegekend.

Ook opvallend: De man was nog maar net vrij. Hij had de gevangenis amper twee dagen eerder verlaten. Voor welke feiten hij in de cel zat, is niet duidelijk. Speurders konden de dief na de feiten van vrijdag alvast snel klissen. De onderzoeksrechter plaatste hem onder aanhoudingsmandaat en die aanhouding werd donderdag met een maand verlengd. (tdk)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio