Lieve samen met Rob Raw en Légion Von Creed.  

Lieve samen met Rob Raw en Légion Von Creed.  © MPH

Het leven achter de schermen van het showworstelen: “Vijanden in de ring, vrienden daarbuiten”

Herentals, Geel -

‘The girl behind the ring’ is de titel van het allereerste boek van Lieve Van Hemelen (47) uit Herentals. Ze neemt de lezer mee naar het wereldje van de showworstelaars. “Een milieu waarin hechte vriendschappen worden opgebouwd, al ziet het er soms helemaal anders uit”, zegt Lieve. “Zonder mijn gezondheidsproblemen had ik misschien zelf wel in de ring gestaan, maar ook nu probeer ik mijn steentje te dragen.”

Marc Peeters

Lieve Van Hemelen is moeder van drie volwassen kinderen. Ze lijdt aan een zeldzame en ongeneeslijke longziekte waarvan kortademigheid een van de symptomen is. “Toch wil ik ondanks deze beperking volop in het leven blijven staan. Daarom besloot ik om voor een paar jaar te gaan fitnessen, weliswaar op een tempo dat ik aankan. Zo kwam ik in de fitnesszaal FeelGood terecht, in Geel”, zegt ze.

“Rob Eeckhout was daar niet alleen een van de coaches, hij is ook worstelaar en als Rob Raw actief in het milieu, dat ook shows brengt die sport en demonstratie combineren. Op een keer vroeg Rob of ik niet eens naar een show wilde komen kijken. Aanvankelijk zag ik dat niet zitten, maar ik heb het dan toch maar gedaan.”

Lieve heeft een sticker van haar favoriete worstelaar op de achterruit van haar auto gekleefd.  

Lieve heeft een sticker van haar favoriete worstelaar op de achterruit van haar auto gekleefd.  © Marc Peeters

Het gebeuren is aan Lieve blijven kleven. “Sindsdien trek is samen met mijn vriend naar alle shows waar Rob moet kampen. We durven ondertussen ook al weleens een keertje vreemd te gaan, om andere showworstelaars te gaan aanmoedigen. In het wereldje bouw je heel vlot vriendschappen op. Er is ook een duidelijk verschil tussen binnen en buiten de ring. Tijdens de kampen kunnen de opponenten elkaars bloed drinken, maar daarbuiten zijn het de beste maten.”

Lieve doet geen uitspraken over het al dan niet bestaan van afspraken voor de kampers van start gaan. De kroon mag niet ontbloot worden, “maar het woordje ‘show’ in de benaming showworstelen wijst wel in een bepaalde richting. De trappen, slagen en worpen zijn alleszins wel echt en je moet getraind en gehard in de ring komen of er volgen kwetsuren.”

Het showgehalte blijft belangrijk. “Neem nu Légion Von Creed. Als die kamper in de ring stapt heeft hij een middeleeuwse beulenoutfit aan en heeft hij een reuzenvoorhamer mee. Ondertussen ben ik af en toe ook al een beetje part of the act. Al is dat dan vooral buiten de ring om af en toe het publiek wat mee op te jutten. Ook dat hoort bij de beleving.”

In ‘The girl behind the ring’ beschrijft Lieve haar belevenissen in het milieu. “Rob Raw en Légion Von Creed zijn worstelaars die ruim aan bod komen. Het leuke is dat beide kampers ook een reeks van mijn boeken samen hebben gesigneerd. Zo worden het leuke verzamelobjecten in het milieu. Verder hoop ik dat het boek mensen kan warm maken om eens te komen kijken naar het showworstelen.”

In het boek staan ook tal van foto’s.

In het boek staan ook tal van foto’s. © Marc Peeters

Momenteel wordt er gewerkt aan een Engelstalige versie van het boek omdat er in het internationale wrestlingmilieu veel Engels wordt gepraat. “Het is alleszins niet de bedoeling om er geld aan te verdienen. Mijn boek kost 19,95 euro. Per verkocht exemplaar schenk ik 5 euro aan een goed doel. Daarvoor heb ik een lijstje klaar. Daarbij wil ik vooral rechtstreeks patiënten steunen, niet zozeer de grote organisaties. We spreken uiteraard niet over grote bedragen, maar ik vind het toch belangrijk om iets te doen.”

Wie een boek wil, mag mailen naar lievevanhemelen1974@hotmail.com

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio