De Lintse scholen en het gemeentepersoneel ontvangen gratis zelftesten. 

De Lintse scholen en het gemeentepersoneel ontvangen gratis zelftesten. © RR

Gratis zelftesten voor Lints personeel en scholen

Lint -

Het Lokaal Bestuur Lint geeft al zijn medewerkers en de Lintse scholen gratis zelftesten voor de volgende drie weken. De doelgroep kan zo één test per week uitvoeren. Nadien hoopt het bestuur op de voorspelling van de virologen dat de piek van de omikrongolf achter de rug is.

Filip Spoelders

Concreet krijgen alle leerlingen, leerkrachten en andere medewerkers, zoals de poetsploeg en het secretariaat, van De Lintwijzer, Mater Christi en De Wilg drie gratis zelftesten. De scholen staan zelf in voor de verdeling en het maken van afspraken naar het gebruik van de testen. Naast de scholen ontvangen alle medewerkers van het lokaal bestuur drie zelftesten.

Burgemeester Rudy Verhoeven licht de beslissing toe: “Alle leerkrachten staan constant in de frontlinie en geven het beste van zichzelf. Ik benadruk met klem hoe hard ik dit apprecieer en bedank hen ten zeerste. Ook uit ik mijn respect voor de medewerkers van het lokaal bestuur en denk vooral aan hen die in het Woonzorgcentrum Zonnestraal werken en zorgen voor de kwetsbare ouderen. Ik hoop dat deze zelftesten bijdragen tot het bestrijden van het virus.”

Vastgoed

Jobs in de regio