Papa Michel en broer Vincent Cayman. 

Papa Michel en broer Vincent Cayman. © Jan Brys

Broer Vincent is zeer trots op Gouden Schoen van zus Janice

Brasschaat -

Vincent Cayman, broer van kersvers Gouden Schoen-winnares Janice Cayman (33), beleefde samen met zijn vriendin een uiterst spannende avond tijdens het Gala van de Gouden Schoen. “We wisten dat het slechts één puntje verschil was. Van pure emotie hebben wij haar niet horen spreken”, zegt Vincent.

Papa Michel was ’s anderendaags nog niet helemaal bekomen. “Janice is de dag na de uitreiking al terug naar Frankrijk vertrokken. Mijn vrouw Hilde had al een ticket op diezelfde vlucht gereserveerd. Het is dan wel de tweede Gouden Schoen voor Janice, toch was het alweer zeer speciaal”, zegt vader Michel.

De jongere broer van Janice, Vincent, was erbij. “Ik speel zelf ook voetbal en dan is het natuurlijk leuk om al die jongens eens in het echt te zien. Ik ben wel zeer blij dat het vrouwenvoetbal nu eindelijk ook eens wat meer aandacht heeft gekregen. Dat doet enorm veel deugd”, aldus Vincent.

“Janice zag haar broers op jonge leeftijd voetballen. Ze wilde dat zelf absoluut ook doen. Eerst speelde ze bij OSSMI en daarna bij Excelsior Kaart. Toen men daar het vrouwenvoetbal voor bekeken hield, trok Janice naar Lentezon Beerse. Na haar middelbaar ging ze studeren in Leuven en was het dan ook logisch dat ze bij OHL terecht kwam. Daarna is haar carrière in een stroomversnelling geraakt. Ze kwam bij Tienen terecht. Via de Verenigde Staten ging het dan richting Frankrijk. Ze was 22 toen ze in Parijs ging voetballen. Dan ging het via Montpellier naar Lyon waar ze nu aan haar derde seizoen is”, gaat papa Michel verder.

Janice enkele jaren geleden tijdens een van haar schaarse passages thuis.

Janice enkele jaren geleden tijdens een van haar schaarse passages thuis. © Jan Brys

“Zonder de steun van ons zou het natuurlijk niet gegaan zijn. Toen zij in Tienen voetbalde, reed ik twee keer naar ginder en wachtte daar tot ze klaar was. Ik nam vaak mijn fiets mee om ginder een ritje te maken. We hebben er enorm vele tijd in gestoken, maar het heeft wel gerendeerd. Pas in Montpellier kon Janice van haar sport leven. Ze was toen al 28. Daarvoor deed ze links en rechts “jobkes” om iets bij te verdienen”, aldus nog papa Michel.

“Het worden zeer drukke maanden voor Janice. De competitie in Frankrijk loopt tot juni. Dan is er het EK in juli en in augustus beginnen de trainingen bij Lyon opnieuw. We gaan ervan uit dat we haar dit jaar bijna niet zien. Gelukkig kunnen we al haar wedstrijden in de Franse competitie op televisie volgen”, zegt broer Vincent nog. (jan brys)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio