Inzender Kris (54) ziet nog wel plek voor een vliegtuig in het bos dat op de ruimte van de luchthaven moet komen. 

Inzender Kris (54) ziet nog wel plek voor een vliegtuig in het bos dat op de ruimte van de luchthaven moet komen. © rr

Groen toont plannen van Antwerpenaars voor luchthaven van Deurne

Deurne

Groen Antwerpen zet tekeningen en schilderijen over hoe Antwerpenaars de toekomst van de luchthaven van Deurne zien op hun website. De Antwerpse groenen hadden daar enkele maanden geleden voor opgeroepen.

“We kregen heel wat inzendingen binnen, dit leeft enorm”, zegt Groen-fractieleider Imade Annouri. “We kregen kindertekeningen, schilderijen, en zelfs een uitgewerkt dossier van zeven pagina’s met gedetailleerde plannen.”

Eén van de inzendingen komt van Mathijs uit Deurne. “De luchthaven van Deurne is altijd een plaats van dromen geweest. De vliegtoren mag van mij een plek worden waar mensen op bierviltjes ideeën neerpennen, waar plannen worden gesmeed en dromen landen.”

Tamar en An maakten een volledig plan waarbij de ruimte werd ingedeeld in verschillende zones. “Ons plan is goed voor mens, natuur en toerisme”, zeggen beiden. “Het is klimaatrobuust en toekomstbestendig. Het betekent een gigantische opwaardering van de regio, en is voordelig voor iedereen, het hele jaar door.”

Groen roept de Vlaamse regering en het Antwerpse stadsbestuur op om een voorbeeld te nemen aan het Tempelhof in Berlijn, en te kijken naar de plannen die het Rotterdamse stadsbestuur op tafel heeft gelegd over hun luchthaven.

“Antwerpen kreunt onder een gebrek aan open ruimte”, zegt Annouri. “Dit gigantische terrein openstellen als park zou gewoon vanzelfsprekend moeten zijn.” svw

www.groenantwerpen.be/deel_je_droom
Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

Vastgoed

Jobs in de regio