© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Door ‘Gazet van Antwerpen’ ben ik in Antwerpen beland”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Karin Bosman (44).

“Ik ben in Antwerpen beland doordat ik stage mocht doen bij Gazet van Antwerpen. Ik ben grafisch vormgever en werk nu bij Roularta Media, voor onder meer Flair en Libelle. Destijds studeerde ik in Utrecht en ik wilde erg graag een buitenlandse stage doen. Bij Gazet van Antwerpen kon dat. Ik vond het hier ontzettend tof. Toen ik mijn diploma behaalde, kon ik nog een extra jaar studeren op kosten van de Nederlandse staat op voorwaarde dat ook dat in het buitenland was. Ik dacht toen: ik probeer kunstschool Sint-Lucas. Ik deed toelatingsexamen en mocht beginnen. Dat is een teken, dacht ik. Ik kwam naar Antwerpen met het idee dat ik voor een jaar zou blijven maar ik ben nooit meer vertrokken. En dat komt dus allemaal door de Gazet. Ik deed er vier maanden stage, als lay-outer op de stadsredactie. Een aantal collega’s van je herken ik nog als ik hun naam hoor.”

“De redactie van Roularta zit in Evere, bij Brussel. Met de trein is dat algauw bijna anderhalf uur. Enkel. Dat vreet echt aan je. Dankzij corona mag ik van thuis werken. Ik hoop dat dat zo blijft. Een keer per week naar Evere afzakken, dat zie ik nog net zitten. Maar meer niet. Ik ben productiever thuis en kan, zoals nu, lunchpauze pakken, naar buiten gaan, een koffie uithalen en even genieten van de zon. Dat is de goeie kant van corona.” evw

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio