De seizoensplanning die Remco Evenepoel onthulde in Calpe kan op de goedkeuring van Axel Merckx rekenen.  

De seizoensplanning die Remco Evenepoel onthulde in Calpe kan op de goedkeuring van Axel Merckx rekenen.  ©  Quick-Step Alpha Vinyl /Wout Beel

Axel Merckx lovend over seizoensplan van Evenepoel: “Hij is in staat om in Luik-Bastenaken-Luik van ver te winnen”

In hun gezamenlijke column in Het Nieuwsblad waren Eddy en Axel Merckx vaak kritisch voor Remco Evenepoel, maar Axel Merckx vindt in zijn column in La Dernière Heure dat hij uitstekende keuzes heeft gemaakt voor zijn seizoensplanning van 2022. “Met dit plan moet hij een uitstekende conditie hebben in Luik-Bastenaken-Luik.”

Michael Van Damme

Volgens Axel Merckx hebben Evenepoel en Quick Step Alpha Vinyl uitstekende keuzes gemaakt, zowel met het oog op de klassiekers als zijn groot rondedoel, de Vuelta.

Evenepoel bereidt zich in de Ronde van het Baskenland voor op de Waalse klassiekers. Hij rijdt zowel de Brabantse Pijl, de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik. “Zijn programma stelt hem in staat om in uitstekende conditie te zijn in de Waalse klassiekers”, zegt Merckx in La Dernière Heure.

“Voor Julian Alaphilippe is dat een enorme troef, want hij en Remco zijn zeer complementair. Als Remco op La Redoute of zelfs eerder aanvalt, zullen de alarmbellen afgaan bij de tegenstanders. Ik zie hem in staat om van ver helemaal tot het einde te gaan. En als dat niet lukt, is er nog altijd Alaphilippe.”

Ook de keuze voor de Vuelta, die op 19 augustus van start gaat, vindt Merckx verstandig. “Dat hij zo laat op het seizoen een grote ronde rijdt, zal hem in staat stellen om vooraf een hele reeks rittenkoersen van een week te rijden en daarin ervaring en vertrouwen op te doen.”

Vastgoed

Jobs in de regio