©  AFP

David Goffin geeft geblesseerd op in match tegen Andy Murray

David Goffin heeft geblesseerd opgegeven in zijn kwartfinale van het tennistoernooi van Sydney tegen de Brit Andy Murray. Op het einde van de eerste set gaf onze landgenoot er de brui aan met last aan de knie. Een ferme tegenslag op enkele dagen van de start van de Australian Open.

Michael Van Damme

Goffin, die deze week in Sydney voor het eerst sinds april vorig jaar in Monte Carlo nog eens twee duels na elkaar kon winnen, begon vol goede moed aan het duel tegen Murray, maar onderging in de eerste set in 49 minuten de wet van de sterkste (6-2). Voor het begin van de tweede set gaf Belgiës beste tennisser op met wat leek op een knieblessure. Een ferme tegenslag vlak voor de Australian Open.

Tijdens de loting van het eerste Grandslamtoernooit van het seizoen kwam Goffin uit tegen het 24ste reekshoofd, de Brit Daniel Evans (ATP 26).

De 31-jarige Goffin wil deze jaargang, na een uiterst wisselvallig 2021, weer aanknopen met het succes. De Belgische nummer 1 maakte eind augustus immers een einde aan zijn seizoen nadat hij op de US Open in de eerste ronde verloor van de Amerikaan Mackenzie McDonald. Ook toen gooide een knieblessure roet in het eten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.