Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Politie identificeert 14 sluikstorters: “Ze riskeren een fikse boete”

Merksem, Ekeren -

De Antwerpse politie heeft woensdag 14 sluikstorters geïdentificeerd, drie anderen zijn nog in onderzoek. In totaal werden 46 sluikstorten opgeruimd in de buurt van de Bredabaan in Merksem.

nelo

Het wijkteam van Merksem ging woensdag op pad samen met de stadsreiniging van de stad Antwerpen. “Op de Bredabaan en aan de omliggende straten en pleinen werden maar liefst 46 sluikstorten opgeruimd, gaande van winkeltassen vol afval, zwarte vuilniszakken, bouwafval, een droogkast en ga zo maar door”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom. De politie en de medewerkers van de stad konden 14 van de sluikstorten linken aan personen die zich zullen moeten verantwoorden en een fikse boete riskeren. Nog drie anderen zijn in onderzoek.

Drugs achter het stuur

Het wijkteam van Ekeren controleerde dan weer een wagen met drie inzittenden. “De jonge (20) bestuurder kon enkel een voorlopig rijbewijs voorleggen, dus mocht hij geen passagiers vervoeren. Bovendien hadden hij en één van zijn passagiers drugs op zak”, aldus Migom.

Uiteindelijk bleek de jonge kerel ook onder invloed te zijn van drugs, dus werd zijn voorlopig rijbewijs meteen ingetrokken. Het drietal moest hun weg meteen te voet verder zetten.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio