©  IMAGEGLOBE

Verdachte van Alpenmoord blijft van vrijheid beroofd

Een man die woensdag van zijn vrijheid is beroofd in het kader van het onderzoek naar de zogenaamde Alpenmoord in 2012 mag nog niet naar huis, zo heeft de procureur van Annecy in de nacht van woensdag op donderdag meegedeeld.

gjsBron: BELGA

LEES OOK. Nieuwe aanhouding in dossier van mysterieuze Alpenmoord

De garde à vue van de man ging woensdag om 08.05 uur in. De onderzoeksrechter heeft beslist die te verlengen, aldus de magistrate. Zij liet woensdag weten dat de man van zijn vrijheid was beroofd voor “verificaties van de tijdsbesteding” terwijl er ook huiszoekingen waren.

Volgens zijn advocaat Jean-Christophe Basson-Larbi gaat het om een getuige die in 2015 buiten verdenking is gesteld. Zijn garde à vue is “onterecht”, want hij “had altijd op het hart de waarheid aan het licht te laten komen.”

Doodgeschoten

Op 5 september 2012 zijn de vijftigjarige Brit Saad al-Hilli, zijn vrouw (47) en zijn schoonmoeder (74) dood aangetroffen met meerdere schotwonden in het hoofd, in hun wagen op de parking van een bosweg nabij Chevaline, niet ver van het meer van Annecy. Een dochter van het stel raakte zwaar gewond, haar zusje bleef ongedeerd. Het gezin was op vakantie in Frankrijk. Daarbovenop vond een 45-jarige lokale fietser, Sylvain Mollier, de dood, wellicht als collaterale schade.

Tot op de dag van vandaag is het drama niet uitgeklaard niettegenstaande er meerdere pistes, waaronder huurmoord, zijn onderzocht. In september was de politie naar de plaats van delict teruggekeerd voor een reconstructie.