©  BELGA

Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken test positief op corona dag na ontmoeting met Wilmès

De kersverse Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra, is besmet met het coronavirus. Dat heeft hij woensdagavond zelf bekendgemaakt op Twitter. Dinsdag ontmoette hij in Brussel nog de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en de buitenlandchef van de Europese Unie Josep Borell. Het was zijn eerste reis in zijn nieuwe functie.

gjsBron: BELGA

Hoekstra blijft voorlopig in quarantaine, waar hij al in zat na een positieve coronatest bij een van zijn kinderen woensdagochtend. “Gelukkig heb ik geen klachten”, meldt hij nog op Twitter. 

Minister Wilmès heeft - ondanks een negatieve PCR-test op woensdag - beslist om donderdag niet deel te nemen aan de informele Raad van de ministers van Buitenlandse Zaken in Brest. “Ze zal de komende dagen ook bijzondere voorzichtigheid aan de dag leggen, zoals de regels het voorschrijven”, aldus woordvoerster Elke Pattyn.

LEES OOK. Meer risico op gevaarlijke Covid-complicatie bij niet-gevaccineerde kinderen: drie gevallen van MIS-C-syndroom in AZ Voorkempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio