© BFM

Leegstaand gebouw brandt af tijdens verbouwingen: “Niets wijst op kwaad opzet”

Ranst -

Op de Oelegemsesteenweg in Ranst is woensdagnacht een leegstaand gebouw volledig afgebrand. Het pand, dat voordien dienst deed als magazijn, werd momenteel verbouwd naar een woning. Op het moment dat het vuur uitbrak was er niemand aanwezig. De politie gaat uit van een accidentele brand.

nelo, wvb

Rond half twee woensdagnacht kreeg Brandweer Zone Rand een melding van een uitslaande brand op de Oelegemsesteenweg in Ranst. “De melding kwam van zonecommandant van Brandweer Zone Antwerpen Bert Brugghemans”, vertelt Dirk Van Nuffel, kapitein bij Brandweer Zone Rand. “Hij woont in de buurt van het pand en werd door buren gewekt.” Brugghemans heeft meteen de hulpdiensten gebeld en de brandweer begeleid naar het magazijn.

Het ging om een voormalig bedrijfsgebouw dat verscholen lag achter een metershoge haag bomen. “De eigenaar was bezig met het renoveren van het gebouw om het bewoonbaar te maken. Op het moment van de brand was het pand nog onbewoond”, zegt Van Nuffel.

Dreigend watertekort

De brandweerzone Rand post Ranst kreeg bijstand van de posten Zandhoven, Wommelgem, Edegem, Zoersel en Schoten. De grootte van het magazijn bemoeilijkte het voor de brandweerlieden om het vuur te blussen. “Met twee autopompen en een hoogtewerker waren we aan de slag. Deze verbruiken veel water wat een gewone waterleiding niet aankan. Uiteindelijk werden er vier tankwagens ingezet om het watertekort te bestrijden.”

(Lees verder onder de foto.)

© BFM

Het gebouw is volledig uitgebrand en grotendeels ingestort. De brandweer blijft momenteel nog met één wagen ter plaatse om na te blussen. “Het dak van het gebouw is ingestort. Daaronder ligt een grote hoeveelheid smeulend puin dat kleine broeihaarden kan veroorzaken.”

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. “Er zijn geen aanwijzingen dat het gaat om kwaad opzet. Vermoedelijk is de oorzaak accidenteel”, klinkt het bij Politiezone ZARA (Zandhoven en Ranst).

 

 © BFM

Vastgoed

Jobs in de regio