© ATV

Kwartfinale ver weg voor Giants: Antwerpenaars verliezen voor derde keer op een rij

Derde wedstrijd in de FIBA Europe Cup ‘Last 16’ voor Telenet Giants Antwerp, maar ook de derde nederlaag. Ditmaal ging de ploeg van coach Christophe Beghin onderuit in het Italiaanse Reggio Emilia (86-72). Een stek in de kwartfinale is nu wel ver weg voor de Sinjoren. De Giants mogen nu in Europa wel drie keer op een rij in de Lotto Arena aantreden.

Patrick Ceulemans

1.000 fans waren er in de grote Unipol Arena in Bologna - met een capaciteit van 11.000 ­toeschouwers - toegelaten. De ­Italiaanse fans droegen mondmaskers en zaten in hun eigen bubbel. Een tip misschien voor het volgende Belgische ­Overlegcomité, richting de indoorsporten? Basketbal bij de clubs kan ook in België ­onder veilige omstandigheden doorgaan.

Telenet Giants Antwerp startte collectief, wat al snel een 2-10-bonus opleverde. De Italianen pakten met een 10-0-tussenspurt uit, maar de Giants toonden veerkracht. Met dunks van Roby Rogiers en een bom van Jaylen Hands ging het naar een 20-18-achterstand na het eerste kwart.

Met driepunters van Matt Tiby en tweemaal Dennis Donkor - en weer dunks van Roby Rogiers - had Telenet Giants Antwerp weer een goede periode. Het kwam in het tweede kwart bij een 27-29-tussenstand weer op voorsprong. Maar opnieuw vielen de Antwerpenaars stil en konden ze een Italiaanse versnelling niet afwenden. ­Stephen Thompson en Mikael Thompson zorgden voor 34-31. Reggio Emilia trok na een 18-8-tussenspurt met een 43-37-voorsprong naar de kleedkamer.

In het derde kwart kon Reggio Emilia niet verder afstand nemen. Matt Tiby en Roby Rogiers zorgden voor 66-58 na een evenwichtig derde kwart. Balverliezen en concentratieverlies deden de bezoekers in het begin van het slotkwart pijn. Na Andrea Cinciarini bleef ook de Litouwer Osvaldas Olisevicius met driepunters uitpakken en ging het snel naar 74-60. Coach Beghin probeerde met rotaties en een time-outs het tij te keren, maar een Antwerpse ­remonte kwam er niet meer, zodat de ­Italianen naar een derde opeenvolgende zege in de ‘Last 16’ snelden. Voor Reggio Emilia is een stek in de kwartfinales bijna een feit, voor Telenet Giants Antwerp is die ver weg. Van de vier groepen van vier is de top twee zeker van een stek in de ‘Last 8’. De Giants spelen nu drie keer op rij thuis. In het Duitse Crailsheim en het Oekraïense Kiev werd twee keer met nipte cijfers ­verloren. Dat biedt alvast perspectieven voor de terugwedstrijden.

REGGIO EMILIA: Thompson 11, Hopkins 12, Candi 5, Baldi Rossi 0, Strautins 12, Crawford 8, Colombo 0, Cinciarini 6, Johnson 10, Olisevicius 17, Bonacini 0, Diouf 5

TELENET GIANTS ANTWERP: Fridriksson 9, Tiby 19, Van Den Eynde 0, D’Espallier 2, De Ridder 0, Rogiers 13, Hands 6, Brown 3, Krutwig 6, Mwema 8, Donkor 6

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Jobs in de regio