©  BELGAIMAGE

Officieel: KV Mechelen huurt Dries Wouters van Schalke 04

KV Mechelen heeft al een opvolger beet voor Joachim Van Damme, die dinsdag zijn kribbel zette bij Standard. Dries Wouters (24) komt op huurbasis de rangen versterken. Malinwa leent hem zonder aankoopoptie tot aan het einde van het seizoen van Duitse tweedeklasser Schalke 04.

havg, thst

LEES OOK. Dries Wouters hoopt moeilijk halfjaar bij Schalke 04 achter zich te laten bij KV Mechelen: “Altijd veel sympathie gehad voor KV”

Wouters is geen onbekende voor KV Mechelen. Hij was er deze zomer al in beeld, maar KRC Genk vroeg anderhalf miljoen euro voor de Limburger en dat was te hoog gegrepen voor KV. Wouters trok naar Schalke, maar die overstap werd tot dusver - mede door een enkelblessure - geen voltreffer. Wouters vergaarde 205 speelminuten bij Die Köningsblauen.

Dat aantal hoopt hij na de winterstop op te krikken Achter de Kazerne. De gewezen belofte-international kent uiteraard de Belgische competitie. De centrale middenvelder, die ook in het hart van de verdediging kan postvatten, droeg meer dan zestig keer het shirt van Racing Genk.

Op de clubwebsite reageerde Wouters al. “Ik ben blij dat ik hier in Mechelen ben gearriveerd,” zegt Wouters. “Ik heb altijd al sympathie gehad voor KV Mechelen. Ook toen ik nog bij de jeugd van Genk zat, ging ik heel graag naar die matchen tegen KV kijken. Het voelt dan ook goed en juist om hier nu te kunnen komen spelen.”

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio