© TV Oost

Waasland-Beveren haalt met Guillaume Gillet (Charleroi) extra troef in promotiestrijd

Waasland-Beveren heeft met Guillaume Gillet (37) een mooie wintertransfer beet. De defensieve middenvelder ontbond onlangs in onderling overleg zijn contract bij Sporting Charleroi en moet op de Freethiel een extra troef zijn in de strijd om promotie naar 1A. De ex-Rode Duivel tekende een contract tot het einde van dit seizoen.

tsfn

Gillet heeft zijn sporen in het Belgisch voetbal al verdiend: na succesvolle passages bij onder meer AA Gent en Anderlecht. Met de Brusselaars veroverde hij zelfs 4 landstitels, 1 Super Cup en 1 Beker van België. In het buitenland was hij al aan de slag bij Bastia, Nantes, Olympiakos en Lens.

In totaal speelde hij sinds 2006 zo’n 338 wedstrijden in de Jupiler Pro League (inclusief play-offs), 23 bekerwedstrijden en kwam hij vier keer in actie in de Supercup. Hij trad in het shirt van Anderlecht en Olympiakos bovendien ook nog aan in heel wat wedstrijden van de Champions league. Gillet is ook een voormalig international. In oktober 2007 werd hij voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels. Hij kwam 22 keer in actie en wist voor de nationale ploeg één doelpunt te scoren.

Gillet in 2015 bij Anderlecht, hier tussen Defour en Tielemans. 

Gillet in 2015 bij Anderlecht, hier tussen Defour en Tielemans. ©  BELGA

Kersvers sportief Directeur Jordi Condom is blij met de versterking. “Ik ben er zeker van dat hij met z’n kwaliteit, ervaring en persoonlijkheid een directe meerwaarde voor de groep zal betekenen.” Guillaume Gillet richtte zich op de website meteen tot de geel-blauwe fans: “Beste supporters, het is eindelijk officieel: ik ben speler van Waasland-Beveren! Mijn doel is heel duidelijk: de ploeg helpen om de club zo snel mogelijk terug op het hoogste niveau te brengen. We zien elkaar hopelijk snel op de Freethiel, want ik ben er zeker van dat we samen nog veel sterker zijn!”

Gillet zal voor de Waaslanders aantreden met het nummer 30. De Luikenaar trainde sloot meteen aan bij de troepen van trainer Marc Schneider op stage in het Spaanse Alhaurin, dichtbij Malaga. Waasland-Beveren hervat zondag 23 januari de competitie in 1B met een uitwedstrijd in Virton (16u).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio