© ATV

Nieuwe halte ‘P+R Linkeroever’ opent maandag aan afgewerkt parkeergebouw

Linkeroever -

Er verandert maandag heel wat voor de trambediening op Linkeroever. Zo worden de tramlijnen 5 en 9 langer en krijgen ze een nieuwe eindhalte. De aanpassingen kaderen binnen de opening van het nieuwe parkeergebouw op de Blancefloerlaan, ook komende maandag.

Elien Van Wynsberghe

Het parkeergebouw ligt langs de Blancefloerlaan, maar een stukje dichter bij Zwijndrecht, aan de overkant van de brug over de aansluiting tussen E17/R1 en E34. Het gebouw heeft plaats voor 1.500 auto’s. Met de opening van het nieuwe parkeergebouw sluiten de voormalige P+R‘s vanaf 17 januari. Uitzondering is de P+R aan de Blancefloerlaan ter hoogte van de wijk Regatta. Die parking zal dienst doen als lokale parking waar je maximum twee uur kan parkeren met parkeerschijf.

In het kader van de opening van het parkeergebouw ondergaat ook de trambediening op Linkeroever verschillende aanpassingen. Aan de nieuwe P+R werd de voorbije maanden een nieuwe halte gebouwd. Deze krijgt de naam ‘P+R Linkeroever’. De huidige halte met die naam aan de keerlus wordt herdoopt tot ‘Regatta’, verwijzend naar de nieuwe woonwijk Regatta tussen de Blancefloerlaan en het Galgenweel.

18 trams per uur

De nieuwe halte ‘P+R Linkeroever’ bevindt zich wat verder dan de huidige halte. Daarom worden tramlijnen 5 en 9 doorgetrokken tot aan het nieuwe parkeergebouw. Beide trams krijgen daar hun eindhalte. Ook tram 3 zal hier vanaf maandag halt houden om vervolgens zijn huidige reisweg richting P+R Melsele verder te zetten. De reisroute van tram 15 wijzigt niet en behoudt zijn huidige eindhalte die voortaan de naam Regatta draagt.

De nieuwe tramhalte aan het P+R-gebouw zal dus bediend worden door drie tramlijnen en daarmee een frequentie hebben van 18 trams per uur. Tijdens de spits zijn dat er 22. Met die ingreep wordt aangestuurd op het combineren van de P+R met de tram om het Antwerpse stadscentrum te bereiken. Parkeren in het nieuwe parkeergebouw kost 1 euro per dag. “In een mum van tijd sta je in het stadshart: in 10 minuten rij je naar de Groenplaats en in 15 minuten naar het Centraal Station”, maakt De Lijn zich sterk.

 

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio