Stephie Vervoort legt in de Heilaarstraat in Beerse bloemen neer bij het SAVE-bord voor haar overleden dochter Stacey. 

Stephie Vervoort legt in de Heilaarstraat in Beerse bloemen neer bij het SAVE-bord voor haar overleden dochter Stacey. © BERT DE DEKEN

SAVE-bord herdenkt verongelukte fietsster Stacey (14): “Heilaarstraat is nog altijd levensgevaarlijk”

Beerse -

Stacey Vervoort (14) kreeg woensdag in de Heilaarstraat in Beerse, op de plaats waar het meisje op 4 augustus 2019 overleed bij een verkeersongeval, een eigen SAVE-bord. Hoewel de vernieuwde Heilaarstraat fietssuggestiestroken kreeg, is de toestand volgens haar moeder nog altijd levensgevaarlijk. “Ik ben zelfs bang als ik daar op het voetpad sta”, zegt Stephie Vervoort (35).

Bart Van den Langenbergh

Stacey Vervoort uit Beerse heeft nu ook een eigen herdenkingsbord gekregen. Het 14-jarig meisje verongelukte op 4 augustus 2019 in de Heilaarstraat in Beerse, vlak na de bocht aan de bibliotheek. Stacey Vervoort was met de fiets op weg naar huis toen ze in de Heilaarstraat werd voorbijgestoken door een kermiswagen. De bestuurder van die kermiswagen haalde de fietsende Stacey langs links in. Hij werd opgeschrikt door een tegenligger en week weer uit naar rechts, maar deed dat te vroeg. Het tienermeisje kwam onder het gevaarte terecht en overleefde de aanrijding niet.

2,5 jaar na het fatale ongeval verscheen op de plaats van het tragisch incident een SAVE-bord, van de Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). SAVE staat voor staat voor Samen Actief voor Veilig Verkeer. Enkele aanwezige familieleden, met daarbij ook moeder Stephie Vervoort, waren zichtbaar aangedaan toen ze op de plaats van het ongeval verzamelden. Ze legden bloemen neer aan het nieuwe bord en plaatsten ook enkele kaarsjes. Een mooie foto van het meisje is een blijvend aandenken aan Stacey.

Moeder Stephie is geëmotioneerd wanneer ze bloemen neerlegt bij het herdenkingsbord voor haar dochter Stacey.

Moeder Stephie is geëmotioneerd wanneer ze bloemen neerlegt bij het herdenkingsbord voor haar dochter Stacey. © BERT DE DEKEN

Fietssuggestiestroken

De moeder zit nog altijd met een wrang gevoel over de verkeersveiligheid op de drukke gewestweg in het centrum van Beerse. Vlak na het incident was er al luidop kritiek op de vele vrachtwagens en auto’s die vanuit Merksplas langs de Heilaarstraat door Beerse moeten rijden. Intussen kreeg de straat een nieuw wegdek met langs beide kanten fietssuggestiestroken, maar dat is voor de moeder niet voldoende. “Ze hebben de straat langs beide kanten beschilderd, maar dat verandert niets aan de verkeerssituatie. Het blijft hier gewoonweg levensgevaarlijk. Ik ben zelfs bang als ik hier op het voetpad sta”, zegt Stephie Vervoort, de moeder van de verongelukte Stacey. “Ik blijf ijveren voor een volwaardig fietspad langs beide kanten van de weg. Het zou ook goed zijn om voor of na de bocht verkeersdrempels aan te leggen. Zo wordt de snelheid van het verkeer toch wat afgeremd.”

De vernieuwde Heilaarstraat in Beerse is uitgerust met fietssuggestiestroken

De vernieuwde Heilaarstraat in Beerse is uitgerust met fietssuggestiestroken © BERT DE DEKEN

Zwaar verkeer

De moeder is tevreden dat haar dochter via het SAVE-bord extra aandacht krijgt. “Ik ging al heel veel naar de begraafplaats, maar vanaf nu kan ik aan dit bord Stacey herdenken. Ik zal nog dikwijls bij het bord stilstaan”, legt Stephie Vervoort uit.

Burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be) begrijpt de bezorgdheid van de nabestaanden van Stacey Vervoort. “Na overleg met wegbeheerder AWV was het aanbrengen van fietssuggestiestroken de meest haalbare oplossing”, zegt Bart Craane. “Een apart fietspad is daar moeilijk realiseerbaar. Op langere termijn is er nog altijd de ontsluitingsweg die het zwaar verkeer uit het centrum moet halen.”

Kevin L., de bestuurder van de kermiswagen, is in oktober 2020 veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel, een rijverbod van twee jaar en een geldboete van 8.000 euro, waarvan de helft effectief.

Fietsster Stacey Vervoort kwam in augustus 2019 om het leven toen ze werd aangereden door een kermiswagen.

Fietsster Stacey Vervoort kwam in augustus 2019 om het leven toen ze werd aangereden door een kermiswagen. © BFM

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio