© rr

Drie jongemannen verdacht van vandalisme kerststal: politie verspreidt camerabeelden

Rijkevorsel -

De politie Noorderkempen en het parket zijn op zoek naar de identiteit van drie jongemannen die betrokken waren bij het vandalisme en de diefstal van dieren uit de kerststal van Rijkevorsel. Camera’s filmden het drietal.

Het was niet de eerste keer dat de kerststal van Rijkevorsel het mikpunt was van vandalen. Als gevolg daarvan staan er tegenwoordig permanent bewakingscamera’s bij. Die filmden in de nacht van 3 op 4 januari drie jongemannen die op de fiets komen aangereden, waarna een van hen beschadigingen aan het gebouwtje aanbrengt. De volgende ochtend ontdekten vrijwilligers van de kerststal dat enkele fazanten en kippen waren verdwenen. Van een haan was de nek gebroken, het dier overleefde het geweld niet.

De politie Noorderkempen en het parket verspreiden nu de camerabeelden, in een poging om de identiteit te achterhalen. Het gaat om drie mannen tussen 18 en 25 jaar. “De hoofdverdachte bestuurde een herenfiets, uitgerust met een dubbele donkere fietstas met horizontale reflectiestrip achteraan. Hij was gekleed in een stretchbroek en glanzende, donkerkleurige winterjas met capuchon, gewatteerd in segmenten, donkerkleurige elastische zoomen aan de manchetten en donkerkleurige zoom aan de basis. Op de bovenzijde van de kap zit ook een zwarte strip”, luidt het bij de politie.

Wie de mannen meent te herkennen, zichzelf herkent of nuttige informatie denkt te hebben die de onderzoekers kan helpen bij de identificatie, wordt verzocht contact op te nemen met de Politie Noorderkempen. (ho)

03.340.88.50 (post Rijkevorsel), 03.340.88.00 (hoofdpost Hoogstraten), pz.noorderkempen.wijk.rijkvevorsel@police.belgium.eu

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio