De windturbines zouden tussen de Paaiestraat en Kelderveld komen. 

De windturbines zouden tussen de Paaiestraat en Kelderveld komen. © Ecopower

Ecopower past plannen voor bouw windturbines aan

Lier -

Ecopower heeft haar aanvraag voor de bouw van twee windturbines in Lier ingetrokken. Het bedrijf bereidt in overleg met het departement Omgeving van de provincie Antwerpen een nieuwe aanvraag voor.

LEES OOK.Ecopower wil twee windturbines bouwen nabij bedrijventerrein Duwijck

Ecopower wil twee windturbines bouwen in agrarisch gebied in de directe nabijheid van het bedrijventerrein Duwijck in Lier. De projectlocatie is gelegen op ongeveer 500 meter ten noordoosten van de Antwerpsesteenweg (N10), 660 meter ten noordwesten van de Ring (R16) en 245 meter ten zuiden van de Paaiestraat. Met dit windproject wordt ongeveer 4.650 ton CO₂ per jaar bespaard. Het gaat om een investering van 8 miljoen euro.

Na eerder negatief advies van de stad Lier gaf nu ook het departement Omgeving een negatief advies. “Daarom hebben we het dossier ingetrokken”, reageert Marie Bossyns, projectleider Wind bij Ecopower. “Het negatief advies behelst vooral aspecten op vlak van ruimtelijke ordening zoals de versnippering en opbouw van het landschap waarin grote windturbines niet zouden passen. We gaan nu samenzitten met de mensen van het departement en verwachten om uiteindelijk tot een compromis te komen.”

Ecopower wilde de turbines in 2023 bouwen. Dat wordt nu ten vroegste 2024.  (cvr)

LEES OOK.Stad geeft negatief advies voor bouw van twee windturbines

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio