Kristof Sprengers, Fred Schindler, Walter en Magda Puls-Janssen en Marc Dekort in de tuin van Walter Puls, met achter hen het nieuwe overstromingsgebied.  

Kristof Sprengers, Fred Schindler, Walter en Magda Puls-Janssen en Marc Dekort in de tuin van Walter Puls, met achter hen het nieuwe overstromingsgebied.  © hhm

Bewoners Koulaak willen dat stad beek in overstromingsgebied weer openmaakt: “Sinds de gracht achter onze tuinen dicht werd gegooid, wordt het hier een moeras”

Herentals -

De aanleg van het bufferbekken en aanpalend overstromingsgebied aan de Hellekens alsook de bouw van een brug voor de fiets-o-strade Herentals-Balen blijken gevolgen te hebben voor de bewoners van het laatste stuk van de Koulaak, een straat die eindigt vlak bij de groene vallei van de Kleine Nete. “Onze tuinplanten dreigen te verzuipen. Ook groenten verbouwen in onze hof is er niet meer bij”, zo klagen de bewoners. Ze vragen dat de stad een toegegooide gracht terug openmaakt, zodat het opgestuwde water sneller naar de Kleine Nete kan stromen.

Marc Helsen