Schippersdochters blazen taverne van legendarisch Kerkschip aan Eilandje nieuw leven in

Wie graag op het Antwerpse Eilandje terecht wil voor een hapje en drankje, kan sinds vorige week opnieuw terecht aan het Kerkschip in het Houtdok. Twee schippersdochters en hun partners hebben de taverne van het Kerkschip nieuw leven ingeblazen en daar zijn de gebruikers van het schip erg blij mee, alsook de pastoor. (atv)

Het Kerkschip werd door de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam gebouwd als een betonnen bunkerschip om in volle zee de duikboten van de Kriegsmarine te gaan bevoorraden. Voor afwerking werd het in 1944 naar Antwerpen gesleept waar het bij de bevrijding in handen viel van ons land. Eind 2011 werd het als maritiem erfgoed beschermd.

Na lang zoeken voor een nieuwe uitbater en een sluiting door corona wil Linda Beeckmans nu met haar zus Cynthia van de drijvende taverne terug een bruisend havencentrum maken. De zussen kennen de omgeving zeer goed, want ze stammen uit een schippersfamilie. “Mijn jeugd bracht ik door in de schippersscholen in het Antwerpse en tijdens de vakanties op het binnenschip van mijn vader, de ‘Ituna’, een spits van 39 meter”, vertelt Linda.

Taverne ’t Kerkschip biedt dagschotels en gerechten à la carte aan en is, behalve op maandag, elke dag open van 10.00 tot 21.00 u.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio