De dief werd betrapt toen hij enkele zaken stal in de Lierse vestiging van Gamma, langsheen de Antwerpsesteenweg. 

De dief werd betrapt toen hij enkele zaken stal in de Lierse vestiging van Gamma, langsheen de Antwerpsesteenweg. ©  vdt

Winkeldief wordt herkend op camerabeelden: “Dat is mijn tweelingbroer die te zien is”

Lier -

Een 31-jarige man uit Herentals hangt een celstraf van een jaar en een boete van 8.000 euro boven het hoofd voor enkele diefstallen die hij in Lier pleegde. Dat was het geval in de winkels Gamma en Dreamland. De feiten in die laatste winkel ontkende hij. “Op de camerabeelden staat mijn tweelingbroer”, grapte hij toen de politie hem daarover ondervroeg.

Theo Derkinderen

Op 18 november werd Abdelhamoud Z. betrapt in de Lierse vestiging van Gamma. Hij had drie werktuigen gestolen en maakte van een druk moment in de winkel gebruik om zonder te betalen naar buiten te stappen. “Een winkelbediende kreeg dat in de mot en liep achter meneer Z.. Toen ze hem aansprak, zag ze dat hij een mes in de hand had”, vertelde de openbare aanklager. “De politie trof de kerel aan in het struikgewas. In de buurt werd een rugzak met inbrekersmateriaal gevonden. Ook de gestolen spullen uit de Gamma werden teruggevonden, net als een mes en 10 liter vloeibare xtc.”

Volgens het Openaar Ministerie kon Z. gelinkt worden aan twee diefstallen bij Dreamland in Lier. “Diezelfde dag ging het om een poging tot diefstal. Maar meneer werd ook herkend als de dader van een diefstal, enkele maanden eerder”, zei procureur Lieselotte Claessens. Zij eiste een jaar cel en een boete van 8.000 euro.

Elektronisch toezicht

Z. ontkende een aantal feiten. “Mijn cliënt ontkent dat hij bij de diefstal in de Gamma een mes heeft getoond. Hij blijft erbij dat hij geen mes in zijn handen heeft gehad”, stak advocate Amélie Wielockx van wal. “Volgens mijn cliënt had hij ook geen vloeibare xtc bij zich, maar ging het om ammoniak. Wat betreft de diefstallen in de Dreamland: die ontkent hij met klem. Op 15 juni zat thuis onder elektronisch toezicht. En ook de poging tot diefstal van 18 november ontkent hij.”

Toen de politie Z. verhoorde over de diefstal bij Dreamland zei hij dat het zijn tweelingbroer - die hij niet heeft - moet zijn geweest die op de beelden te zien was.

De verdediging vroeg een straf met voorwaarden zodat de man werk kan maken van zijn toekomst. Uitspraak valt op 9 februari. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio