Zwijndrecht koopt een stuk grond in de stationsomgeving van NMBS

Zwijndrecht heeft een deel van de gronden in de stationsomgeving van NMBS gekocht om de buurt veiliger en groener te maken. De gemeente wil het kruispunt Laarstraat – Statiestraat gezelliger en veiliger maken.

Rebecca Van Remoortere

Het deel van de Laarstraat krijgt een totaal ander uitzicht. De huidige stenen massa verdwijnt en wordt vervangen door meer groen. Daardoor komt er meer aandacht voor voetgangers en fietsers. Ongeveer een derde van die goederenkoer wordt ingericht als parking, noodzakelijk voor een stationsomgeving. Dat deel blijft eigendom van NMBS en zij staan mee in voor de financiering voor de aanleg van deze parking.

Voor de school komt er een centraal plein met zitbanken. Er worden ook bomen geplant en er komt een bloemenweide. De Laarstraat blijft een enkelrichtingsstraat en krijgt een nieuwe inrichting als fietsstraat. Er komt centraal een volledig nieuwe fietsstalling. Samen met de vernieuwde spoorwegovergang en het nieuwe perron moet dat meer comfort en veiligheid bieden voor de weg- en treingebruikers in de omgeving.

Momenteel is de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend. Het technisch dossier is voorgesteld op de algemene gemeenteraadscommissie en komt nog op de gemeenteraad. De start van de werken hangt af van de werken in de Alfred Oststraat en Burchtsestraat.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio