Onder meer op de stadsvesten in Lier benaderde de Lierenaar jonge meisjes. 

Onder meer op de stadsvesten in Lier benaderde de Lierenaar jonge meisjes. ©  rr

Parket vraag internering van man (36) die jonge meisjes benadert: “Ik wou alleen maar wat meer sociaal contact”

Lier -

Een 36-jarige man uit Lier moest zich woensdag verantwoorden voor het lastigvallen van verschillende jonge meisjes. Hij wou met hen onder meer knuffelen en selfies maken. De tieners vonden het gedrag van de man echter angstaanjagend en lichtten hun school en later ook de politie in. Het Openbaar Ministerie vroeg nu om de man te interneren. De Lierenaar zelf zei dat hij geen kwade bedoelingen had en alleen maar wat meer sociaal contact wou.

Theo Derkinderen

Volgens het Openbaar Ministerie begon het gedrag van R.M. afgelopen zomer flink de spuigaten uit te lopen. Hij ging op zoek naar jonge, minderjarige meisjes en benaderde hen ook. “Zo vroeg hij aan verschillende tienermeisjes een knuffel of vroeg om een selfie te maken. Soms kwam hij ook kijken naar de turnles als die buiten plaatsvond”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens. “De meisjes werden aangesproken op de Stadsvesten, in het park, maar ook gewoon aan de schoolpoort. Hij probeerde ook om het telefoonnummer van de meisjes te bemachtigen en als hij het in handen kreeg, dan contacteerde hij de slachtoffers ook. Aan sommige tieners zou hij ook gevraagd hebben om bij hem te komen slapen.”

Aan één van de meisjes vroeg hij ook of ze zijn halsketting niet had. Het meisje zou daarbij zelfs met een boksbeugel zijn bedreigd. Toen het slachtoffer duidelijk maakte dat ze zijn ketting niet had, vroeg hij om haar beha uit te doen. Zo was hij zeker dat ze zijn ketting daar niet bewaarde. “Gelukkig ging de tiener daar niet op in”, aldus nog de aanklager. Ze verwees ook naar de verklaring van een ander slachtoffer. “Dat meisje greep hij bij de halsketting en hij voegde eraan toe dat ze er onderdanig uitzag.”

Tegenexpertise

Volgens het Openbaar Ministerie was de kans op herval groot en was een opname in een psychiatrische kliniek aanwezen. Daarom werd de internering gevraagd. R.M. zelf verzette zich daartegen. “Mijn cliënt is het niet eens met het verslag van de psychiater. Hij zou heel graag een tegenexpertise willen laten uitvoeren, maar helaas heeft hij daar het geld niet voor”, zei advocaat Alek Dom. “De man betwist dat hij aan een geestesstoornis lijdt.”

De beklaagde nam ook het woord. “Ik heb nooit indicaties gekregen dat de meisjes zich ongemakkelijk voelden bij mijn aanwezigheid. Ik zag dan ook geen reden om afstand te nemen. Voor alle duidelijkheid: ik was niet uit op seksueel contact met de meisjes. Het enige wat ik wou, was wat meer sociaal contact.”

De rechter heeft het dossier in beraad genomen en velt een vonnis op 9 februari. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio