Matthias Claessens bij zijn nieuwe zaak.  

Matthias Claessens bij zijn nieuwe zaak.  ©  Victoriano Moreno

Foxy duikt op aan het Vosplein: “Ik wil de hele buurt hier bereiken”

Borgerhout -

Foxy is alweer een nieuwe aanwinst voor de heroplevende Boelaerbuurt. Aan de Vosstraat 23, waar restaurant Pou-Poule sneuvelde, begon Matthias Claessens een stemmig eetcafé voor jong en oud.

De Boelaerbuurt kreeg plots meer schwung toen Bar Brul in het najaar van 2017 in de plaats kwam van biljartcafé Wilson. Zaakvoerder Bertrand Lekeux blijft inspelen op de verjonging van de wijk met de recente opening van deli Barrio. Aan het Vosplein zwaaide na Nieuwjaar dan weer de deur open van Foxy.

 

 ©  Victoriano Moreno

“Ik kwam hier 13 jaar geleden wonen. Toen was het nog een grijze buurt, er viel weinig te beleven”, vertelt Matthias Claessens. “Dat je vlakbij het Te Boelaerpark en het Boekenbergpark woonde, was wel tof. Maar al die nieuwe zaakjes die er nu zijn bijgekomen, maken het alleen maar toffer. En aan het Vosplein zag ik wel wat potentieel, hier kan je veel gezelligheid creëren. Ik heb een tijd in Vrij België gewerkt, aan de Diksmuidelaan in Berchem. Ik merkte daar hoe enthousiast een buurt reageert op de komst van een nieuwe café. Dat stel ik hier nu ook vast.”

Ingeslapen

Niet dat de Vosstraat was ingeslapen, integendeel. Café Josee is er al enkele jaren een hotspot. En afgelopen zomer nam de verpakkingsvrije winkel Bocal de plaats in van een kruidenierszaak. “Die frisse wind kon de buurt best gebruiken. Je zit hier niet alleen met een jong publiek. Ook oudere mensen komen overdag naar hier. Ze voelen zich echt welkom. Daarvoor doe ik het. Het maakt mij niet uit wie hier zit, als ik maar de hele buurt kan bereiken. Daar word ik gelukkig van.” Foxy ademt wat de geest uit van het legendarische Oerwoud zaliger op de Suikerrui. Meer dan een dagsoep of een bord spaghetti vind je op de menukaart niet terug.

“Misschien gaan we die kaart nog wat uitbreiden, maar ik wil het zeker niet te ingewikkeld maken. Ik zet het liefst stap voor stap.” Ook achter de naam van het nieuwe eetcafé moet je geen groot verhaal zoeken. “Foxy verwijst naar het Vosplein. Dat was aanvankelijk een grap, maar het bekte te lekker. Daarom hebben we die naam gehouden”, meldt Matthias nog.

Colors

Het Vosplein wacht nu nog op een herbestemming voor Crèmerie Colors, maar dat dossier zou stilliggen. Op de Gitschotellei wordt voor de lente wel de komst aangekondigd van een bio-dynamische bakkerij. In dat seizoen belooft Alexander Albicher een gloednieuwe eetplek waar nu taverne Gitschotel nog een bouwwerf is. De Karel de Preterlei verwelkomt dan Bar Lounge François. Wie zei daar ook alweer dat je de Boelaarbuurt stilaan mag omdopen tot Borgerwood?

 

 ©  Matthias Claessens

 (dp )

Facebook: Foxy@café.foxy

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio