Moisés Caicedo neemt na ruim vier maanden alweer afscheid van Beerschot

De Ecuadoraan Moisés Caicedo (20) heeft woensdagmiddag na de training aan het Universteitsplein in Wilrijk afscheid genomen van de spelersgroep van Beerschot. De talentvolle middenvelder keert per direct terug naar Brighton & Hove Albion, waar Beerschot hem een half jaar van heeft gehuurd. Het gaat om een eenzijdige beslissing van de Engelse club.

Koen Frans

Caicedo speelde in totaal veertien wedstrijden voor de club. Hij scoorde ook twee keer, waarvan een keer in de Beker van België. Na zijn verrassende transfer op deadline day duurde het even voor Caicedo op het Kiel zijn stempel kon drukken. Door interlandverplichtingen ontbrak hij regelmatig op training.

Onder nieuwe coach Javier Torrente kwam hij eind oktober dan toch aan de oppervlakte. Hij stond in de 7 op 9 tegen Seraing, Kortrijk en Genk voor het eerst drie wedstrijden op een rij in de basis. Vooral in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Genk (2-0) gaf hij zijn visitekaartje af. Caicedo scoorde toen ook zijn enige doelpunt in de Jupiler Pro League. Maar nadien ging Caicedo opnieuw mee ten onder met de rest van de ploeg. Brighton roept hem nu sneller dan verwacht terug. “Door de blessure van Enock Mwepu en de afwezigheid van Yves Bissouma (Afrika Cup) hebben we Moisés Caicedo teruggeroepen om onze coach wat meer opties te geven op het middenveld”, aldus Dan Ashworth, technisch directeur bij Brighton & Hove. Een aderlating voor Beerschot.

 

 ©  BELGA

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio