Tom Van Ranst in de pop-up. 

Tom Van Ranst in de pop-up. © Guy Delforge

Tom Van Ranst en Altrio Thuisverpleging openen pop-up in Boomstraat: “Veilige thuishaven om even tot rust te komen”

Bornem -

Tom Van Ranst van Altrio Thuisverpleging opent donderdagochtend een pop-up in de Boomstraat in Bornem. Op het eerste gezicht lijkt het misschien wat vreemd dat een koepel van thuisverpleegkundigen zijn intrek neemt in een pand in een winkelstraat, maar Van Ranst heeft daar enkele goede redenen voor.

Guy Delforge

Midden in de Boomstraat kun je voortaan terecht in de pop-up van Altrio Thuisverpleging, een initiatief van Tom Van Ranst. “We wilden hier een plek creëren voor onze thuisverpleegkundigen die in de regio werken”, zegt Van Ranst. “Ze vinden hier een veilige thuishaven om even tot rust te komen in drukke periodes. Ze kunnen hier terecht voor een babbeltje en een koffie. We hebben het bewust heel huiselijk gehouden. Er staat wel één bureautafel, maar verder is er een salonnetje en hebben we wat zetels staan. In de zomer kunnen ze ook in de achtertuin even tot rust komen.”

Tom heeft zijn pop-up bewust heel huiselijk gehouden. 

Tom heeft zijn pop-up bewust heel huiselijk gehouden. © Guy Delforge

“Het is door de pandemie alleen maar drukker geworden voor thuisverpleegkundigen”, zegt Van Ranst. “Mensen die zorg nodig hebben, komen sneller uit het ziekenhuis, andere mensen stellen zorg of een opname in het ziekenhuis uit. Er zijn de testen die moeten afgenomen worden. Door goed samen te werken met de artsen in de regio bieden we de mensen thuis de best mogelijke zorg. Het is belangrijker dat onze mensen hier even kunnen tot rust komen of elkaar kunnen ontmoeten.”

Ook patiënten kunnen terecht in de pop-up. “Ze zijn hier welkom voor bloedafnames, wondverzorging PCR-testen en het inleveren van documenten”, zegt Van Ranst. “We hebben er voor onze patiënten ook voor gekozen om het hier gezellig te houden. Ze zijn hier ook welkom voor een babbeltje. In deze moeilijke periode moeten we ook tijd maken voor het geestelijk welzijn van onze klanten. We willen hier dan ook een plaats bieden waar mensen niet alleen aan een klinisch bureau kunnen zitten, maar ook in de zetel even hun verhaal kunnen doen. Wij willen bewust tijd nemen voor onze patiënten. Ze kunnen hier elke werkdag terecht.”

Er is zelfs een salonnetje in de pop-up.

Er is zelfs een salonnetje in de pop-up. © Guy Delforge

Met de pop-up in de Boomstraat, wil Altrio Thuisverpleging ook iets doen voor de gemeenschap. “We hebben hier ook een defibrillator”, zegt Van Ranst. “Die staat hier nu nog binnen, maar binnenkort hangen we die buiten. Zo is er niet alleen een extra AED-toestel is voor het centrum, elke werkdag is er nu ook een verpleegkundige in de Boomstraat, dat is toch wel mooi meegenomen.”

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio