© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik heb nooit lang op één plaats gewoond”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Nishil Nath (33).

“Ik ben afkomstig uit India, uit de stad Bangalore in het zuiden van het land. Ik woon nu zeven jaar in Antwerpen en als ik erover nadenk, heb ik eigenlijk nooit langer op één plek gewoond dan hier. Mijn hele leven al verhuisde ik van plek naar plek. Ook in India zelf, voor mijn studies. Ik heb nu twee masters, eentje in business en een master in de rechten. Die behaalde ik in Londen. Ik heb er vier jaar gewoond en ook een tijd gewerkt. Later vond ik een job in België en ben ik naar hier verhuisd. Het zit in mijn natuur om onderweg te zijn.” 

“Of ik ook deze plek op een bepaald moment zal verlaten, hangt van mijn vriendin af. Zij is van hier en voelt er ook wel wat voor om nieuwe plaatsen te ontdekken. Zelf zou ik graag eens in Schotland wonen. Of in Frankrijk. Een vaste thuis mis ik niet echt. Voor mij voelt Antwerpen aan als thuis. En India.”

“Ik ben nog maar net terug uit India. Sinds gisteren. Normaal ga ik er elk jaar heen maar vorig jaar is dat niet gelukt, dus ben ik dit keer extra lang gegaan. Het plan was vier weken. Maar toen testte ik positief en werden dat er zes. Ik had er twee grote trouwfeesten van mijn familie. In India wordt dat altijd uitbundig gevierd. Ik denk dat we uiteindelijk twee weken gefeest hebben.”

“Toen ik positief testte, is mijn vriendin wel teruggekeerd op de geplande datum. Ze moest daardoor kerst en nieuwjaar alleen vieren. De prijs die ik daarvoor moest betalen: dat we een tweede hondje zouden nemen. Ze is nog erg klein, niet veel ouder dan twee maanden.” (evw)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio