Djokovic  trainde ook vandaag weer in Australië. 

Djokovic trainde ook vandaag weer in Australië. ©  BELGA

Novak Djokovic geeft toe interview te hebben gegeven, terwijl hij wist dat hij besmet was met corona: “Een beoordelingsfout”

Novak Djokovic heeft duidelijkheid gegeven over zijn aanwezigheid op enkele evenementen in december hoewel hij op 16 december positief testte op corona. Hij geeft een verklaring voor een aantal actes de présence, maar geeft wel toe dat hij een “beoordelingsfout” maakte toen hij naar een interview ging met een Franse journalist terwijl hij besmet was met het virus.

LEES OOK. Novak Djokovic moet nu ook vrezen voor celstraf na verstrekken van valse informatie

In een post op Instagram schrijft Djokovic schrijft hij dat hij het resultaat van zijn coronatest nog niet ontvangen had toen hij op 17 december jonge tennissers ontmoette. Hij noemt de desinformatie over zijn besmetting “erg pijnlijk en zorgwekkend” voor zijn familie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nochtans hebben journalisten gepoogd om op de persconferentie die Djokovic’ familie gaf daar vragen over te stellen, maar de familie weigerde die vragen te beantwoorden en braken de persconferentie zelfs af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu geeft Djokovic eindelijk zelf antwoord. “Ik was op een basketwedstrijd in Belgrado op 14 december. Achteraf werd gemeld dat er veel mensen positief testten op COVID-19. Hoewel ik geen symptomen had, deed ik op 16 december een sneltest en die was negatief. Uit voorzorg deed ik die dag ook een PCR-test”, schrijft hij. Voor hij op 17 december naar het tennisevent ging legde hij ook een negatieve zelftest af. “Ik had geen symptomen en voelde me goed, ik kreeg het positieve resultaat van de PCR-test pas na dat evenement.”

Een dag later, op 18 december, ging Djokovic wel nog naar een interview en fotoshoot met de krant L’Equipe. “Ik voelde me verplicht om het interview te doen omdat ik de journalist niet wilde teleurstellen. Ik zorgde er echter voor dat ik afstand hield en droeg een masker buiten wanneer mijn foto genomen werd”, aldus de tennisser, die toevoegt dat dit “een beoordelingsfout” was.

 

 ©  BELGA

De tennisser verontschuldigt zich ook voor de administratieve fout in zijn reisdocumenten, die gemaakt werd door zijn team. “Dit was een menselijke fout en gebeurde zeker niet opzettelijk (...) Vandaag heeft mijn team extra informatie overgemaakt aan de Australische overheid om deze kwestie op te lossen”, klinkt het.

Djokovic geeft nog aan voor de rest geen commentaar meer te geven over de affaire. Hij wil zich nu concentreren op de Australian Open. Die wedstrijd “is erg geliefd bij spelers, fans en de gemeenschap, niet alleen in Victoria en in Australië, maar over heel de wereld, en ik wil gewoon de gelegenheid hebben om tegen de beste tennissers ter wereld te spelen en te spelen voor het beste publiek ter wereld”.

Djokovic is niet gevaccineerd maar dacht toch een vrijstelling te krijgen op de Australische vaccinatieplicht omdat hij in december positief testte op corona. Vanwege problemen met zijn visum mocht hij het land aanvankelijk niet in en werd hij ondergebracht in een quarantainehotel. Uiteindelijk heeft een rechter besloten dat de Serviër zijn vrijheid terugkreeg.

Wachten op definitieve beslissing van autoriteiten

Het is wel nog wachten op een definitieve beslissing van de autoriteiten, of de Serviër nu wel of niet in het land mag blijven. De bal ligt nu in het kamp van de minister van Immigratie. Djokovics advocaten hebben onlangs nog extra documenten overgemaakt om zijn dossier kracht bij te zetten, meldden Australische media.

Djokovic mikt in Australië op zijn 21ste Grand Slam-titel. Daarmee zou hij alleen recordhouder worden. In Melbourne won hij eerder al negen keer.

LEES OOK. Australische soap blijft duren: minister denkt na over intrekken visum Novak Djokovic na “misleidende informatie”

Vastgoed

Jobs in de regio